14 January 2013

Rezultatele fabricii de spălare a creierelor


Cum ar fi o ţară care are cetăţeni ce cer preşedintelui ţări să... Nenea preşedintele, vrem şi noi soldaţi ca Darth Vader, să omoare inamici de la distanţă strângându-i de gât şi să lupte cu sabie LASER.


(http://ro.wikipedia.org/wiki/Darth_Vader)

Aţi râde, nu-i aşa?

Dar dacă aţi fi preşedinte şi ar fi zeci de mii de cetăţeni care cer acelaşi lucru? Aţi mai râde? Ar mai fi de râs? Veţi ieşi ca preşedinte să le explicaţi că Darth Sidious, chiar dacă nu este atât de spectaculos îmbrăcat, este totuşi mai tare decât Darth Vader?

Dar dacă s-ar cere un roboţel Artoo-Detoo (R2-D2 există, evident însă că nu face tot ce face originalul din film)



Când cetăţenii vor şi ei să aibă acasă ceva din filme, există fabrici de jucării care satisfac clientul în măsura în care se pot construi nişte replici... Ce te faci însă când cetăţeanul doreşte construirea "pe bune" a unui "distrugător de planete"? Dacă ar fi cerut nişte nave cosmice în sistem warp sau găuri de vierme... dar nu, acestea sunt din alt film... ei vor distrugător de planete. SUA ar fi cei mai tari dacă ar putea distruge, în orice moment, Pământul... Un fel de a scăpa de păduchi scufundând capul în magmă.


Tell Us What You Think About We the People and the Petition Response on Building a Death Star

You recently received a response from the Obama Administration about a petition you signed on the We the People platform on WhiteHouse.gov on building a death star. Fill out the survey below to let us know what you thought of the response and the We the People platform generally.



(http://www.whitehouse.gov/webform/tell-us-what-you-think-about-we-people-and-petition-response-building-death-star)
Nu ştiţi exact ce înseamnă această Death Star. Să mergem pe wikipedia:


Dacă aţi fi preşedinte, aţi face un sondaj-petiţie pe bune? Aţi acorda atenţie unei asemenea cereri? Repet, vine de la zeci de mii de oameni care vor o chestie din asta care să distrugă planete... Grea problemă... Dacă aţi fi preşedinte, ce aţi răspunde?

Nu ştiu ce aţi răspunde domnia voastră, ştiu însă ce răspuns a dat Casa Albă.

Ştire:
Administrația Obama a răspuns, vineri, pe site-ul oficial al Casei Albe celor câteva zeci de mii de americani, care solicitau aprobarea până în 2016 a construcției unei arme inspirate din seria “Star Wars (Războiul Stelelor)” pentru a impulsiona creşterea numărului de locuri de muncă şi pentru a susţine apărarea Statelor Unite ale Americii.

Potrivit Washington Post, Paul Shawcross, consilierul Administraţiei Obama pe probleme legate de ştiinţă şi de spaţiu, a expus pe site-ul oficial al casei Albe motivele pentru care preşedintele SUA nu poate să îşi dea acordul pentru începerea, până în anul 2016, a lucrărilor de construcţie pentru aşa numita “Stea a Morţii (Death Star)”, o staţie spaţială care are o formă sferică şi care deţine o armă atât de puternică, încât poate distruge o planetă printr-o singură rază de energie, scrie gandul.info.

Paul Shawcross a dorit astfel să dea un răspuns celor 34.000 de americani, care au semnat petiţia online, pentru demararea proiectului.

Motivele invocate de Shawcross în răspunsul său au fost prețul, dar și politica Administrației Obama. Oficialul a explicat că, pentru a construi “Steaua Morţii”, este nevoie de o sumă ce depăşeşte 850.000.000.000.000.000 de dolari, pe care Statele Unite ale Americii nu îşi permite să o cheltuiască având în vedere că, în momentul de faţă, încearcă să îşi reducă cheltuielile.

“Administraţia nu susţine aruncarea în aer a planetelor”, mai scrie Shawcross. “Nu avem o Stea a morţii dar avem asistenţi roboţi care pot pluti pe Staţia Spaţială, un preşedinte care ştie să folosească o sabie laser, un avansat tun (cu bezele) şi o Agenţie pentru Proiecte de Cercetare Avansată în Apărare, care susţine cercetarea pentru construirea Braţului lui Luke druizilor care au capacitatea de a pluti (…)”.

“Dacă urmezi o carieră în ştiinţă, tehnologie, inginerie sau într-un domeniu legat de matematică, Forţa va fi cu noi! Ţine mine, puterea Stelei Morţii de a distruge o planetă sau chiar un întreg sistem solar este insignifiantă faţă de puterea Forţei”, și încheie Shawcross răspunsul, în limbaj adaptat fanilor “Star Wars”.
(http://www.dcnews.ro/2013/01/casa-alba-explica-de-ce-nu-poate-construi-steaua-mortii/)
Eu cred că e un pretext preţul... 850.000.000.000.000.000 de dolari este o nimica toată pentru SUA, a fost pusă în dolari şi nu în biliarde ca să nu-şi dea seama fanii că se pot strânge banii. Numai 850.000.000 miliarde de dolari s-ar putea strânge. Va fi un pic de inflaţie, dar asta face bine economiei americane pentru că încurajează exporturile şi descurajează importurile... sau invers, cine mai ştie?

Atenţie, următoarea fotografie nu e trucată, aşa cum ar părea la prima vedere...

(http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2414223,00.asp)

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.