05 March 2011

Nu-mi pasă cine are dreptate...


Acum câteva zile vorbeam despre primarul Sorin Oprescu care s-a văzut cu Bugetul masacrat. Spuneam atunci că aştept replica doamnei Udrea. Am găsit-o pe...

http://www.jurnalulbtd.ro/articol-Elena-Udrea-Sorin-Oprescu-minte-ca-PDL-i-a-blocat-proiectele-13-2343.html

Liderul PDL Bucuresti, Elena Udrea, l-a acuzat marti, intr-o conferinta de presa, pe primarul general Sorin Oprescu ca dezinformeaza si l-a criticat pentru ca a propus un buget al capitalei "ilegal si irealist" si pentru incercarea de a-si "masca incompetenta manageriala creand impresia unui razboi politic intre el, Elena Udrea si PDL", relateaza Agerpres.
"Sorin Oprescu minte cand afirma ca PDL i-a blocat proiectele. Niciunul dintre proiectele de care vorbeste nu ii apartin, toate proiectele de investitii din capitala sunt initiate, promovate si sustinute de PDL. Nu e nici macar unul singur initiat de Sorin Oprescu", a spus Udrea.
Bugetul municipiului Bucuresti pentru anul 2011, care a fost adoptat luni seara in Consiliul General al capitalei, il nemultumeste pe primarul general Sorin Oprescu, care a anuntat ca va ataca in justitie decizia consilierilor pe motiv ca acestia 'au primit mutarea in plic de la partid si au dat peste cap tot bugetul'.
Consilierii PDL au taiat 235 milioane de lei din suma alocata pentru stadionul Lia Manoliu si finantarea pentru principalele proiecte de urbanism ale orasului, printre care autostrada suspendata a lui Sorin Oprescu.
Democrat-liberalii au obtinut in CGMB ca bugetul capitalei pentru anul in curs sa fie adoptat cu amendamente care vizeaza alocarea de bani suplimentari pentru RADET si RATB. Este vorba de 500 de milioane de lei pentru subventionarea energiei termice si a transportului in comun in Bucuresti.
Elena Udrea s-a declarat surprinsa de comentariile pe care primarul general le-a facut la adresa consilierilor generali democrat-liberali si a sustinut ca gratie votului PDL din CGMB a fost asigurata pentru anul acesta plata subventiilor la caldura, apa calda sau transport public si vor fi continuate lucrarile de investitii importante pentru bucuresteni.
"Domnul Oprescu incearca sa-si mascheze incompetenta manageriala creand impresia unui razboi politic intre el, Elena Udrea si PDL. In realitate, bugetul aprobat ieri (n.r. - luni) a fost aprobat de 42 din 49 de consilieri prezenti PDL, PSD, PNG si PRM", a declarat Udrea. Ea l-a criticat pe primarul general pentru ca a propus "un buget ilegal, irealist si mincinos" prin care ar incerca "sa-si acopere incompetenta dovedita de manager si sa mute atentia bucurestenilor la lucruri sclipicioase, dar care sunt lipsite de continut si nerelevante pentru bucuresteni".
Udrea a mai afirmat ca edilul-sef al capitalei, desi are lucrari incepute de 18,5 miliarde de lei, propune "o serie intreaga de SF-uri care se refera la tot felul de proiecte fanteziste".
Ea a sustinut ca in mandatul actualului primar general pretul lucrarilor la Stadionul Lia Manoliu a crescut de la 140 milioane de euro la aproape 300 milioane de euro.
"Asigur bucurestenii ca proiectul acesta va fi finalizat la termen. (...) Guvernul va continua sa faca ce a facut si anul trecut si-si va asigura partea de cofinantare stabilita printr-un protocol pentru Lia Manoliu, iar primaria ne vom asigura sa aiba resursele necesare pentru partea de cofinantare pe care trebuie s-o asigure", a declarat Udrea.
De asemenea, Udrea a precizat ca-si asuma toate criticile pe care le-a formulat la adresa ONG-urilor care doar speculeaza subiectul cainilor comunitari si nu vin cu solutii reale prin care sa reduca numarul lor.
"Pe de alta parte, resping categoric orice acuzatie de dorinta de eutanasiere in masa a cainilor comunitari, nu am spus niciodata asa ceva. Sunt pentru o abordare lipsita de ipocrizie a acestui subiect, pentru o abordare corecta si care sa duca la rezolvarea acestei probleme. In 2011 in capitala Romaniei inca mai mor oameni muscati de caini pe strada. Asta inseamna ca trebuie sa avem curajul sa luam acele decizii ce pot duce la securitatea si sanatatea populatiei", a afirmat Elena Udrea.
Agenţia de ştiri HotNews


Nu-mi pasă cine are dreptate, dar îmi pasă foarte mult de...

http://graphis-artwork.blogspot.com/2011/03/house-with-no-door.html












































































Photo in Bucharest : Lipscani, Buzesti, Gabroveni

Există un supliment muzical pe http://graphis-artwork.blogspot.com/2011/03/house-with-no-door.html. Nu ezitaţi să treceţi pe acolo.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.