08 July 2010

Nu mai cred în demnitatea domnului Boc


Cred că probabilitatea înclină spre un joc de dramoletă instituţională în care preşedintele mimează că aduce o critică Guvernului pentru a câştiga puncte prin "responsabilitatea" prezidenţială, premierul răspunde indignat la jignirea adusă de preşedinte. Astăzi cred că domnul Boc se poate enerva şi poate avea reacţii violente "la nervi", dar nu-l mai creditez cu demnitate sau probitate.

Majorarea TVA a fost o greşeală. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Traian Băsescu, miercuri, într-un interviu acordat radioului public. Pe de altă parte, şeful statului este de acord cu impozitarea tuturor veniturilor cu 16%, cât este cota unică. Băsescu avertizează că, în cazul în care "funcţionărimea" nu va fi redusă cu 20-25%, salariile riscă să rămână reduse cu 25% şi după 1 ianuarie 2011.
(sursa: http://www.realitatea.net/basescu--majorarea-tva-a-fost-o-greseala_722224.html)

Premierul Emil Boc a declarat că după decizia CCR prin care era declarată neconstituţională tăierea pensiilor creşterea TVA a fost singura alternativă. Afirmaţia lui Boc vine după ce preşedintele Traian Băsescu a spus că mărirea TVA a fost o greşeală.
(sursa: http://www.realitatea.net/boc-ii-da-replica-lui-basescu--guvernul-nu-crede-ca-a-gresit-cand-a-crescut-tva_722334.html)




No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.