07 July 2010

Eu, tu şi... Ovidiu


Recunosc, numele lui Ovidiu Natea nu-mi spune mare lucru. Ştirea mi-a atras atenţia pentru că implică şi Judeţul Mureş... Tocmai pentru că PSD Mureş este o zonă din care nu ştiu să existe "o concentrare de valori PSD", m-a uimit ca tocmai în acest con de umbră să fie un astfel de "scandal". După ce am săpat puţin în spaţiul INTERNET, conul de umbră nu mi s-a mai părut un loc liniştit.

Ovidiu Natea (n. 11 decembrie 1938)
A fost ales deputat în circumscripţia electorală nr. 28 Mureş pe listele PDSR (Partidul Democraţiei Sociale din România). Data încetării mandatului: 12 martie 2001, prin demisie.
A fost membru în Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat şi în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă.
Nu a luat cuvântul niciodată, nu a făcut nici o propunere legislativă.


17 Ianuarie 2005
Ovidiu Natea ameninta cu mazilirea conducerea PSD Sighisoara

3 noiembrie 2005
Dupa ce si-a eliminat si ultimul adversar, Ovidiu Natea incearca sa instituie dictatura personala in PSD Mures
Principalii candidati la sefia PSD Targu Mures sunt consilierul local Florin Oproiescu, directorul Grupului Scolar "Aurel Persu", si consilierul judetean prof. univ. Vasile Bolos, fostul rector al Universitatii "Petru Maior", in prezent prorector al aceleiasi institutii de invatamant superior.


19 Ianuarie 2006
Interesele liderilor PSD Ioan Nicolae si Ovidiu Natea, amenintate de fostii proprietari de vii din Mures
"Fratia vinului" pusa in pericol de legea retrocedarilor
Privatizarea SC "Prescon" SA Targu-Mures a fost considerata de fostul director al Finantelor din judet, Lucian Savu (PSD), drept una de succes. Asta, poate datorita faptului ca firma, care a devenit in urma privatizarii proprietarul unei suprafete insemnate de vita de vie si de plantatii pomicole, a ajuns in ograda sefului sau pe linie de partid, Ovidiu Natea, care atunci era si prefect, si liderului PSD Brasov Ioan Nicolae.
Surse din interiorul filialei muresene a fostului partid de guvernamant sustin ca Natea, care detine la societate circa 20 la suta din actiuni, nu ar fi platit vreodata contravaloarea acestora, ci le-ar fi primit cadou pentru inlesnirea tranzactiei de la Nicolae.


21.04.08
Ovidiu Natea: Nu trebuie să ne uităm după o blondă care nu ştie să citească nişte liste
Preşedinţii PSD Şi PRM Mureş, Ovidiu Natea şi Constantin Amza, au anunţat luni într-o conferinţă de presă comună că cele două formaţiuni depun liste separate candidaţii la Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Tg Mureş, după ce BEC a respins sigla propusă, cererea fiind considerată tardiv formulată.


Joi, 03 Iulie 2008
"In urma analizarii rezultatelor alegerilor, s-a constatat ca intre numarul de voturi obtinute in alegerile locale de catre dl. ing. Liviu Timar, candidatul PSD la presedintia Consiliului Judetean Administrativ Mures, si lista de candidati PSD pentru Consiliul Judetean Administrativ Mures, avandu-l drept cap de lista pe dl Al. Petru Fratean, exista o diferenta de 13.103 voturi. Coroborand rezultatul cu lipsa certa de implicare in campania electorala a d-lui Al. Petru Fratean, membrii Biroului Permanent al PSD Mures au luat decizia de a-i retrage sprijinul politic d-lui Fratean din calitatea de prim-vicepresedinte si de a propune spre validare aceasta decizie Comitetului Executiv Judetean, respectiv Consiliului Organizatiei Judetene Mures a PSD. De asemenea, in conformitate cu abilitarea Biroului Permanent Judetean de catre Comitetul Executiv al Consiliului Judetean Mures a PSD, acesta va inainta Consiliului Judetean Administrativ decizia de revocarea din calitatea de consilier judetean a d-lui Al. Petru Fratean", se arata intr-o scrisoarea trimisa joi presedintelui Mircea Geoana, informeaza NewsIn.

05 iulie 2010
"Nu am dorit altceva decât ca PSD să redevină o organizaţie puternică, aşa cum a fost odată, la nivel de judeţ, fiind partidul care domina partidele româneşti şi fiind, dintr-un anumit punct de vedere, şi peste UDMR. Mă refer la 2004, când am obţinut 51 de primari, din 102 localităţi şi peste 300 de consilieri. (...) Am fost şi sunt şi acum un om de echipă. Se pare că nu mai pot face parte din această echipă, analizând foarte bine unele din lucrurile care s-au întâmplat, şi la organizaţia locală, şi la cea la nivel naţional, nu mă regăsesc, ăsta este adevărul adevărat", a arătat Natea.
El a spus că întotdeauna a urât duplicitatea şi că a constatat în filială "cârcoteli, discuţii după colţ şi ură" şi că se promovează non-valorile, drept pentru care renunţă la partid.


Marti, 06 Iulie 2010
"Nu cred ca mai sunt o echipa. Foarte multi considera ca toate influentele negative ale actualei guvernari, proaste fara dor sau poate, se vor repercuta benefic, fara ca noi sa facem absolut nimic, asupra PSD. Cred ca nu este asa, este o foarte mare capcana", a afirmat Natea.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.