03 February 2013

Israelul este într-o mică dificultate


După scandalul de dimensiuni cu mult mai reduse decât ar fi putut fi relativ la intervenţia americană din Siria... iată că Turcia intervine critic în conflictul siriano-israelit.
Prim-ministrul turc Recep Tayyip Erdogan a blamat Israelul pentru atacul aerian asupra Siriei, calificându-l drept o violare inacceptabilă a legilor internaționale, transmite Al Jazeera.
Premierul turc condamnă Israelul pentru atacul asupra Siriei
“Cei care au tratat Israelul ca pe un copil răsfățat ar trebui să se aștepte de la orice din partea lui, oricând”, a declarat Erdogan, duminică. “Așa cum am mai spus, Israelul are mentalitatea de a stârni terorismul de stat. În prezent, nu putem ști ce ar putea face și unde anume”, le-a mai spus el reporterilor.
Erdogan, un critic dur al statului evreiesc, a făcut aceste declarații după ce ministrul Apărării israelian, Ehud Barack, a confirmat implicit organizarea atacului aerian de miercuri asupra capitalei Siriei, despre care țara aflată în război civil spune că a țintit un complex militar din preajma capitalei Damasc.
“Nu putem privi o violare a spațiului aerian ca fiind una acceptabilă. Ceea ce face Israelul e împotriva legilor internaționale . . . e dincolo de orice condamnare,” a mai spus Erdogan.
După declarațiile ministrului israelian, Ehud Barack, președintele sirian Bashar al-Assad a acuzat Israelul că încearcă să destabilizeze Siria, menționând că Damasc a fost capabilă să confrunte “prezentele amenințări . . . și agresiuni” împotriva sa.
(http://www.dcnews.ro/2013/02/premierul-turc-condamna-israelul-pentru-atacul-din-siria/)

(http://rehmat1.com/2012/11/05/hollande-nuclear-iran-is-threat-to-the-entire-world/)

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.