31 January 2013

L-au condamnat pentru a fost un exemplu rău, acum îi pun şi sechestru pe casă


Eu nu am descoperit să fi spus cineva că există o legătură clară între dosarul Trofeul Calităţii şi Adrian Năstase. Am înţeles că vina domniei sale a fost că a dat un exemplu rău celor din jur şi că "nu se poate să nu fi ştiut"... Iată însă că nu este îndeajuns, cineva vrea să-i ia şi averea.

Ştire:
Inspectoratul de Stat in constructii incearca sa-si recupereze prejudiciul din dosarul Trofeul Calitatii si a cerut Judecatoriei Sectorului 1 mai multe actiuni de executare silita pe numele tuturor celor condamnati, informeaza Gandul. Executorii vizeaza bunurile lui Adrian Nastase, printre care casa din Zambaccian sau ferma de la Cornu. In cazul in care propietatile sunt in co-propietate, se va cere partajarea bunurilor, urmand sa fie scoase la licitatie doar bunurile care ii revin debitorului.

In vara anului trecut Curtea Suprema l-a condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare pe Adrian Nastase in dosarul Trofeul Calitatii. Instanta a mai dispus ca Adrian Nastase si ceilalti cinci inculpati din dosar sa plateasca in solidar prejudiciul de 1,5 milioane euro.

Cererea de incuviintare a executarii silite inregistrate pe 30 ianuarie va fi judecata de Judecatoria Sector 1 pe vineri 1 februarie.

Contactati de gandul, avocatii lui Adrian Nastase au declarat ca este vorba de o procedura destul de complexa si ca cererea de incuviintare a executarii silite nu inseamna ca automat bunurile fostului premier vor fi executate silit pentru recuperarea pagubelor.

In aceeasi situatie se afla si Diana Gasparovici, condamnata si ea in dosarul Trofeul Calitatii. Diana Gasparaovici este singura dintre cei implicati in acest dosar care nu se afla inca in inchisoare, deoarece nu a fost gasita de politie, fiind data in urmarire nationala.
(http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14126119-inspectoratul-stat-constructii-cere-executarea-silita-lui-adrian-nastase-miza-1-4-milioane-euro.htm)
Se pare că Victor Ponta nu prea l-a protejat numind "pe cine trebuie" la Inspectoratul de Stat din Construcţii. Se pare că nici Dan Voiculescu nu a fost foarte avantajat în dosarul său de fapt cu Dan Constantin este ministrul Agriculturii... Băsiştii nu prea au nimerit-o nici de data asta. Iată că justiţia e liberă, merge înainte... Aş vrea să văd însă şi ceva dosare PDL-iste că merg înainte... S-a aşternut o lungă tăcere peste ele. Aş mai vrea să văd că Justiţia face lumină şi în cazul unor oameni controversaţi ai politicii (nu d au nume ca să mă dea în judecată) care, deşi presa îi urcă la statutul de baroni locali şi aşa mai departe, văd că stau bine merci şi nu-i deranjează nimeni.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.