29 January 2013

Jumătatea paharului


Optimiştii văd jumătatea plină a paharului, pesimiştii văd jumătatea goală a paharului, dar sunt unii care judecă paharul exact după suprafaţa de demarcaţie a plinului faţă de gol (şi a golului faţă de plin). Şiri:
Guvernul socialist al Franței a fost astăzi implicat într-un exercițiu de limitare a daunelor, după ce un ministru senior al locurilor de muncă a afirmat că țara era “complet în stare de faliment”, informează Dailymail.

Colegii lui Michel Sapin, secretar de stat pentru ocuparea forței de muncă, au insistat că el a dorit doar să evidențieze greșelile administrației conservatoare din trecut.

Ministrul de finante, Pierre Moscovici a declarat “Ce a vrut să spună a fost că situația fiscală a fost îngrijorătoare”, și a adăugat că ultimul guvern, condus de Nicolas Sarkozy, a acumulat 513 de miliarde în contul datoriilor.

Cu toate acestea, domnul Moscovici a insistat: “Franța este o țară cu adevărat solventă, Franța este țara cu adevărat credibilă, Franța este o țară care începe recuperarea.”

Moscovici a insistat de asemenea că Franța este în măsură să “îndeplinească obligațiile sale financiare, inclusiv plata angajaților săi, din fericire.”

Întrucât Hollande a venit la putere, șomajul a continuat să scadă, în timp ce măsurile “anti-bogate” i-au provocat pe antreprenori să părăsească țara.

Președintele încearcă în prezent să regleze pierderile economice din Franța prin reducerea cheltuielilor la echivalentul a mai mult de 51 miliarde. Hollande a promis de asemenea să crească taxele în următorii cinci ani.
(Badoiu Raluca http://www.dcnews.ro/2013/01/franta-este-complet-in-stare-de-faliment-afirma-ministrul-locurilor-de-munca/)
Cum să nu râzi?

Omul a fost cinstit şi a spus că Nous sommes foutus!Merde! Cine ştie ce înseamnă Sapin în franceză... se şi potriveşte. Că de aia vine ministrul Moscovici (hi hi hi) Cine?!?! Noooooi? Ce n'est pas possible!!!! Exagerări, de unde faliment? Noi suntem solvenţi, scoatem orice pată... Problema este că s-a ambiţionat Nicolas Sarkozy să atace Libia... altfel nu-mi explic... une bagatelle de 513 miliarde... Nu, nu franci veci, euro... Cum? Cam mult? O nimica toată.

Sper că nu Franţa este modelul românesc de succes.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.