29 January 2013

Înaltă trădare?


Am pornit de la reiterarea informaţiei următoare:

CBS News -> Inside Romania's secret CIA prison

BBC News -> CIA 'secret prison' found in Romania - media reports

Antena 3 -> Roantanamo: închisorile C.I.A. din România

Eu nu spun să este adevărat, eu am altă problemă.

Să presupune că este adevărat şi CIA a avut pe teritoriul României, cu ştiinţa autorităţilor de la Bucureşti, un spaţiu oferit de statul român sau achiziţionat de ei în care au anchetat şi sechestrat persoane bănuite de terorism. Repet, "să presupunem", adică nu ştiu dacă este sau nu este adevărat.

Presupunând deci că este adevărat, asta înseamnă că:

1. CIA a organizat, cu ştiinţa autorităţilor române, o operaţiune secretă pe teritoriul României.
2. CIA a sechestrat şi torturat nişte persoane pe teritoriul României ("sechestrat" pentru că, în mod evident, nu avea cum să fie permisă de legea românească închiderea acestor persoane pe teritoriul României)
3. Deşi aceste lucruri sunt profund ilegale din punctul de vedere al legilor internaţionale şi, mai interesant pentru noi, din punctul de vedere al legilor româneşti, preşedintele României, cel care veghează şi este garant bla bla bla... a fost complice (repet, este o întrebare prezumtivă şi nu o afirmaţie).

Şi acum întrebare, acestă situaţie, aceste condiţii, l-ar pune pe preşedinte în situaţia de înaltă trădare? Repet, avem un serviciu secret străin care a depus o activitate secretă pe teritoriul României sub oblăduirea complice a preşedintelui, această operaţiune secretă încalcă grav legile internaţionale şi ale României şi, în sfârşit, atunci când totul a fost dezavuat... nimic nu s-a întâmplat. Deci, în aceste condiţii, ar fi preşedintele vinovat de ÎNALTĂ TRĂDARE?

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.