31 January 2013

Decât să vă bateţi, nu mai bine colaboraţi?


Mă întreb cine doreşte acest război cu adevărat şi ce crede că va câştiga pe seama lui? Este incredibil cum se provoacă unii pe alţii în numele stabilităţii. Dar dacă doresc atât de mult pacea şi stabilitatea, de ce nu colaborează.

Ştire:
"Un avion de vânătoare israeliană a pătruns în spaţiul nostru aerian şi a atacat direct un centru de cercetări din zona Jomrayah (Al-Hameh), în provincia Damasc", a comunicat Statul major al armatei siriene.

"Israelul cooperează cu statele ostile poporului sirian şi cu aliaţii lor din interiorul (Siriei) pentru a ataca locaţiile vitale şi militare ale statului sirian pentru a încerca să slăbească rolul lor în susţinerea rezisenţei", acuză în continuare comunicatul.

Armata adaugă în continuare că "grupuri teroriste au încercat fără succes de mai multe ori în ultimele luni să pătrundă şi să captureze această locaţie". Regimul afirmă de la începutul acum 22 de luni al revoltei devenite război civil că luptă împotriva "teroriştilor" armaţi şi finanţaţi din străinătate.

Acest atac dovedeşte "acum că Israelul este iniţiatorul, beneficiarul şi uneori actorul acestor acte teroriste ce vizează Siria şi poporul său, în coordonare cu statele ce susţin terorismul, conduse de Turcia şi Qatar", continuă armata.

(...)

Israelul a ameninţat de mai multe ori că va efectua raiduri aeriene în Siria la primul indiciu că regimul de la Damasc nu mai poate securiza armele chimice. Vicepremierul Silvan Shalom a confirmat că premierul Benjamin Netanyahu i-a convocat săptămâna trecută pe şefii serviciilor de securitate şi spionaj pentru a discuta despre situaţia din Siria şi despre arsenalul chimic al acestei ţări, care se confruntă de doi ani cu un conflict civil soldat cu 60.000 de morţi. "În cazul în care gherilele Hezbollah sau insurgenţii vor obţine arme chimice, situaţia se va schimba dramatic", a spus Shalom, citat de postul de radio al armatei israeliene. "O astfel de situaţie va fi depăşirea unei linii roşii şi va necesita o abordare diferită, inclusiv chiar atacuri preventive", a adăugat Shalom.
(http://www.mediafax.ro/externe/avioane-de-vanatoare-israeliene-au-atacat-un-obiectiv-din-siria-regimul-bashar-al-assad-confirma-raidul-10534257)
Istoria ne-a învăţat un lucru simplu, cel mai mare duşman al terorismului este traiul bun şi liniştit. Ce spuneţi de arma aceasta? Lipsa de respect, bombele, ameninţările, raidurilor, înarmarea... sunt acţiuni ce nu vor rezolva niciodată conflictul. Nici nu ar avea cum. Ia încercaţi şi exact pe dos, poate că lucrurile se vor rezolva de la sine.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.