14 November 2012

Nu se poate fără mizerii


La început chiar părea că preoţii aceia votează pentru ca un membru necunoscut al USL să fie deputat.

Am privit poza însă mai mult de 10 secunde şi nu părea deloc legată de un eveniment fotografic, aşa cum se organizează de regulă pentru afişele electorale, ci doar un instantaneu. Iată ştirea:


Candidatul George Scarlat, membru PNL, a distribuit în Colegiul 3 de deputat din Galaţi pliante electorale în care apare alături de părintele Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos.

În pliantul cu pricina, alegătorii sunt îndemnaţi să-l voteze pe Scarlat: "Învingem împreună! Votăm George SCARLAT – deputat".
Arhiepiscopia Dunării de Jos susţine însă că Înaltpreasfinţitul nu şi-a dat acordul pentru a-i fi folosită imaginea şi că este vorba de o fotografie mai veche.

"Este un abuz al acelui candidat, o îndrăzneală din partea acestuia. Fotografia a fost făcută la sfinţirea unei biserici din localitatea Călmăţui, iar candidatul a folosit fotografia făcută la acel eveniment fără să aibă acordul Arhiepiscopiei sau al IPS Casian al Dunării de Jos. De altfel, există hotărâri clare ale Sfântului Sinod în legătură cu neimplicarea Bisericii în politică sau campanii electorale", a declarat preotul Gabriel Molocea, reprezentantul Biroului de presă al Arhiepiscopiei Dunărea de Jos.
(http://www.rtv.net/scandal-electoral-inalt-cap-al-bisericii-implicat-in-campania-electorala-a-unui-candidat-usl_53358.html#ixzz2CETNcYw5)
Nu este exclus ca această "poză de campanie" să fie şi o provocare menită să irite. Spun asta pentru că se pare că există un mic conflict la nivelul organizaţiei PNL. Iată şi a doua ştire:
George Scarlat, fiul patronului de la Hanu Conachi, va fi candidatul PNL în colegiul 3 de deputaţi, chiar dacă nu a avut susţinerea lui Victor Paul Dobre. Potrivit propriei declaraţii, deputatul Victor Paul Dobre ar fi avut o altă opţiune în şedinţa Biroului Permanent Teritorial, l-ar fi preferat pe Emil Strungă, dar l-a votat pe Scarlat pentru că reprezintă viitorul organizaţiei judeţene. Delegaţia permanentă a filialei PNL Galaţi a aprobat cu 124 voturi pentru, cinci împotrivă şi o abţinere candidatura lui Scarlat la alegerile parlamentare de pe 9 decembrie
Ciudat este că se găsesc foarte puţine lucruri despre domnul George Scarlat pe internet.

2 comments:

Vasile, said...

Biblio,


Cu mici , ft.mici exceptii politicienii romani sunt si ei rodul acestui pamant cu toate tarele mostenite de originea noastra de pamanteni desteleniti de carul tras de un bou!

Problema nu este insa aceea a calitatii politicianului ci a calitatii conducatorului, sefului, leaderul acestei camarile.

Daca Iliescu a promovat despotului luminat si s-a inconjurat cu fii fostilor activisti , Basescu fiind si el un fiu ,mai putin ascultator, urmasul s-a definit clar ca un precursor al politicilor sumbre prin readucerea in prin plan a statului obstructionist controlat de politia secreta alaturi de o justitie clientelara ajunsa instrument in mina unei persoane a Presedintelui! Un instrument de control al opozitiei intr-un lant mafiot sustinut tocmai de acest perimetru al policienilor fara scrupul, onoare, ce sa mai spun de spirit civit sau de patrionism!
Uita-te la vaisiamar, ce calitate ar avea un asemenea individ ajuns politician?

Bibliotecaru said...

Nu e vorba numai despre politicieni, e vorba şi despre o purulenţă a societăţii transmisă de mizeria politicienilor. Societatea întreagă se află într-un război mizerabil. Principiile de convieţuire sunt şi ele în plină disoluţie. Ne aflăm într-o anarhie în care cineva are puterea statului pentru a da în cap altora. Nu mai există defel acel bun-simţ care face societatea să funcţioneze, toţi ar fura, ar viola intimitatea şi protecţia celorlalţi.

Chiar şi la nivel meu, un om cu un picior în groapă, depresiv, sărac lipit pământului şi urmărit de disperare de un deceniu... Sunt mai mulţi cei care mă înjură pentru că promovez normalitatea şi democraţia reală decât cei care citesc şi iau aminte la ceea ce spun. Într-o lume a Diavolului nu este permis măcar să crezi în Dumnezeu.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.