19 September 2012

Directorul SRI reuşeşte iar un un aviz favorabil pentru un raport care nu spune absolut nimic despre activitatea reală a SRI


Eu personal aş citi cu interes despre câte dintre înregistrările şi interceptările SRI au fost făcute fără mandat. SRI a pierdut un proces prin care s-a demonstrat că face înregistrări ilegale (Omul de afaceri Dinu Patriciu a câştigat procesul cu SRI pentru interceptări ilegale), eu aş vrea să ştiu cam care este nivelul înregistrărilor ilegale. Sigur, înţeleg că nu se poate spune CINE a fost înregistrat ilegal (deşi, din presă, cam putem să ne prindem), dar care este nivelul înregistrărilor ilegale cred că ar trebui să fim informaţi.

Ceva nu se leagă cu serviciile secrete din România, ni se tot spune că suntem apăraţi de ele dar niciodată nu ni se dă nici cel mai mic amănunt. Lucian Negrea ne relatează "de la faţa locului" (de fapt şi audierile acestea sunt secrete)


George Maior, SRI: Ameninţarea teroristă este în creştere

Directorul SRI, George Maior a fost audiat în în comisia parlamentară de specialitate, în legătură cu activitatea Serviciului pe 2011. În timpul audierilor Maior a lansat un avertisment că ameninţarea teroristă este în creştere. Lumea arabă, principalul focar al terorismului, este în fierbere în această perioadă. Zeci de mii de musulmani protestează împotriva SUA, din cauza unei parodii despre profetul Mahomed.

“Din punct de vedere al ameninţării teroriste, am menţionat către Comisie că această ameninţare este în creştere datorită unor factori pe care i-am explicitat în cadrul Comisiei şi că ne concentrăm mai mult decât în alţi ani pe acest fenomen. Nu e vorba despre o ameninţare directă sau iminentă, dar este o ameninţare în creştere şi aţi văzut evoluţii în Europa şi chiar în ţări vecine legate de fenomenul terorist care ne îngrijorează şi pe noi”, a spus Maior.

Directorul SRI a precizat că România a început să fie afectată în 2011 de ameninţări “de tipul celor cibernetice”.

“SRI a elaborat şi un document strategic în 2011, «SRI în era informaţională», prin care încercăm să ne adaptăm la aceste provocări noi ale dezvoltării tehnologice şi să facem faţă unor noi ameninţări de tipul celor cibernetice, cu care am început să fim afectaţi şi în 2011″, a spus Maior.

George Maior a fost audiat la Comisia de control a activităţii SRI privind raportul activităţii Serviciului pe 2011, iar raportul său a primit aviz favorabil.

(http://www.dcnews.ro/2012/09/george-maior-sri-amenintarea-terorista-este-in-crestere/)

Nu ştiu alţii cum sunt dar pe mine mă cam sperie că informaţiile de la SRI sunt practic "nu mai mult" decât ce putem citi din ziare.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.