18 May 2012

Victor Alistar se pare că a avut dreptate


Omul a avut probleme la numirea în Guvernul Ponta ca urmare a faptului că cineva l-a "săpat". Iată că ANI este un pic contrazis de instanţă. Acum nu putem vorbi despre încălcarea legii, totul a fost legal, numai că legal sau nu... omului i s-a creat un context defavorabil care i-a provocat daune personale. Nu ştiu dacă aceste daune au fost sau nu ai fost cu dorinţă, dar... daunele există. Cine plăteşte oalele sparte? Iată ştirea:
Victor Alistar anunta, intr-un comunicat remis HotNews.ro, ca a castigat irevocabil procesul cu Agentia Nationala de Integritate (ANI) si Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP), astfel ca nu se mai poate vorbi despre existenta unei incompatibilitati in cazul sau.

Potrivit comunicatului, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins vineri recursul formulat de ANI impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti care ii dadea dreptate lui Victor Alistar, in procesul sau cu ANI si ANFP.

"Astfel, Sectia Contencios administrativ si fiscal a ICCJ a stabilit ca suspendarea la cererea mea din functia publica de la ANFP pentru a putea lucra la Transparency International Romania, a fost facuta prin acte administrative care raman valabile si legale, care nu mai pot fi anulate dupa ce suspendarea s-a consumat. Astfel, in conditiile in care suspendarea la cerere ramane valabila, nu se poate discuta de existenta unei incompatibilitati, in conditia inexistentei unui cumul de functii", afirma Alistar.

Victor Alistar: ANI nu a emis niciodata actul cu caracter definitiv de constatare a incompatibilitatii

El a mai anuntat ca, tot vineri, prin retragerea recursului sau, "a ramas irevocabila si hotararea Curtii de Apel privind exceptia de nelegalitate a actului de constare nr 1139/I.I/2009 al ANI, prin care s-a stabilit ca acest act nu are caracterul unui act administrativ definitiv, ci ca reprezinta un act aflat inca in procedura de control nefinalizata de ANI, care nu poate produce efecte juridice, si ca nu poate fi atacat in fata instantei de contencios administrativ pana cand cercetarea ANI nu se finalizeaza pe baza masurilor dispuse la paginile 19 si 20 din actul de constatare".

"Astfel prin decizia instantei rezulta ca in lipsa unui act administrativ definitiv nu exista ("ramanerea definitiva a deciziei de incompatibilitate", cum sustinea ANI pana acum) si nu putea sa subziste nici o interdictie in toata aceasta perioada. Aceasta hotarare a ramas definitiva dupa retragerea recursului declarat de mine atunci cand a luat la cunostinta de motivarea hotararii, care imi este favorabila, si confirma integral cele sustinute de mine toata aceasta perioada", spune Alistar.

Acesta mai sustine ca "hotararea de astazi dovedeste dezinformarea pe care ANI a facut-o in fata presei si a opiniei publice atunci cand sustinea ca a emis un act definitiv de control care trebuia atacat, si ca exista o decizie de incompatibilitate ramasa definitiva, in conditiile in care ANI nu si-a finalizat cercetarea si nu a asteptat sa vada daca actele administrative de suspendare sunt sau nu anulate de instanta de judecata sau daca Parchetul confirma sau infirma prin cercetarea penala existenta sau inexistenta falsului cu privire la motivul suspendarii".

Victor Alistar fusese propus de Victor Ponta sa ocupe functia de ministru delegat pentru strategii guvernamentale, insa propunerea a fost retrasa ulterior de premier, dupa ce ANI a anuntat ca Alistar are interdictie de a ocupa functii publice timp de trei ani, pana in 7 august 2012, ca urmare a actului de constatare a incompatibilitatii sale, ramas definitiv in august 2009.
(http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12289135-victor-alistar-anunta-castigat-procesul-ani.htm)

6 comments:

Vasile, said...

Eu nu doresc sa comentez ilegalitatea unui organ al statului construit special sa constate respectarea unor reguli , nici faptul ca nu voiculescu prin antenele sale face jocul ci ca PDL, Traian prin alte antene
fac jocurile din aceasta tara!

Bibliotecaru said...

Asta este miza democraţiei, "Jocurile" ar trebui să le facă poporul român. Poporul român însă refuză, cu obstinaţie, să conducă această ţară şi tot dă voturi în alb politicienilor să fie stăpâni peste ţară, peste popor, peste viitor.

vib said...

@Bibliotecarul: off-topic, dar daca tot ai adus vorba de democratie, iti mai aduci minte de Mihail Neamtu si Noua Republica? Iata ca si aceasta se inscrie in categoria: schimbarea care e... la fel :D. Uite niste evolutii de pe-acolo care l-ar unge la suflet pe Adolf: http://blogdecainerau.wordpress.com/2012/05/15/noua-republica-de-la-cetatenie-activa-la-votul-universal-direct-demers-populist-si-pagubos-2/
Intreaga istorie e interesanta, dar mai interesant e ca se clameaza meritocratia ca alternativa la democratie. Eu am sa zic cum spunea si Milton Friedman: "sa ne fereasca Dumnezeu sa primim ceea ce meritam!" :D. Pana la urma totul se reduce la cine decide cine/ce merita. Eu cred ca tot democratia e cel mai mic rau (cam cum zicea Churchill).

Bibliotecaru said...

@ vib
Nu numai că am observat, dar cred că m-am pus rău şi cu un fan al său pentru că am "criticat" activitatea politică a domnului Neamţu.
Recunosc că nu am avut mari aşteptări, dar tot am fost dezamăgit de domnul Neamţu.
Acum că mi-aş dat link-ul, probabil că m-am mai pus rău cu unul... :D

Vasile, said...

Biblio,
Democratie inseamna mai intii respecatarea regulilor democratiei si dupa aceasta iluzia ...la noi incepe cu iluzia si continua cu deziluzia!

Bibliotecaru said...

:D
Frumos spus..Începe cu iluzia şi continuă cu deziluzia, două puncte de vedere asupra falsităţii ideale şi contondente.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.