16 November 2011

Recunosc, m-am înşelat


M-am înşelat creditând administraţia Obama cu mult mai multă inteligenţă şi chemare spre interesele superioare... decât era cazul. Iată domnul nimrod cunoaşte mai bine decât mine pe americani. Domnia sa mi-a spus ieri "cum cred că ar putea America să-i pună la punct pe chinezi fără să trimită vreo două-trei portavioane în zonă?" (http://www.blogger.com/comment.g?blogID=7198702111683410441&postID=6440999362303558997 , November 15, 2011 7:10 PM)

În neştiinţa mea am răspuns "Portavioanele sau orice altceva în zona Chinei nu prea le-ar folosi la nimic. Vă reamintesc că actual China şi Rusia deţin fiecare un sistem de apărare similar cu al Statelor Unite, în plus... SUA nu prea îşi permite să provoace China în nici un fel. Rezolvarea aceasta nu poate fi făcută decât diplomatic şi prin pătrunderea unei monede chinezo-ruse în zona valutei forte care să suplinească masa monetară în tranzacţiile naţionale."

Ei bine, ce citesc eu astăzi?

"Obama plans to raise maritime security in the South China Sea at a regional summit on Bali this week, defying China's desire to keep this sensitive topic off the agenda."

Ceea ce aş traduce şi aş adapta prin... Obama intenţionează să ridice în această săptămână nivelul de securitate maritimă în Marea Chinei de Sud cu ocazia unui summit regional în Bali, sfidînd dorinţa Chinei de a menţine acest subiect sensibil în afara ordinii de zi.

Mai multe pe... http://news.yahoo.com/obama-australia-expected-boost-military-ties-063250410.html

Ştiu, veţi spune că nu e nimic important... că vin şi pleacă...

Iată însă că presa spune că...
"
President Barack Obama insisted Wednesday that the United States does not fear China, even as he announced a new security agreement with Australia that is widely viewed as a response to Beijing's growing aggressiveness."

Ceea ce aş traduce şi a adapta prin... Preşedintele
Barack Obama a insistat miercuri (adică astăzi 16 octombrie) că Statele Unite nu se teme de China, chiar dacă el a anunţat încheierea unui nou acord de securitate cu Australia, un acord care este privit de toată lumea ca un răspuns la creşterea agresivităţii de la Beijing.
(mai multe pe http://news.yahoo.com/obama-insists-us-does-not-fear-china-080628319.html)

Ei bine, e ca în reclamă.... M-am gândit să-mi botez pumnii, unul Puternic şi unul Amărui... Dar cu ŞI-ul ce faci?



Cred că domnul preşedinte Barack Obama nu şi-a ales deloc momentul în care SUA să aibă primul preşedinte afro-american. Am impresia că preşedintele Obama este, cum se spune în box, groggy şi nu prea mai ştie cum să ia decizia politică necesară dezamorsării situaţiei. Bine că i-au dat un premiu Nobel pentru pace... că altfel, în această stare de grogginess, rămânea omul fără premiu şi se făcea de râs faţă de posteritate.

http://l.yimg.com/bt/api/res/1.2/J0UkRhpj6GzoXAy4nsV7pA--/YXBwaWQ9eW5ld3M7Zmk9aW5zZXQ7aD01OTE7cT04NTt3PTUxMg--/http://media.zenfs.com/en_us/News/ap_webfeeds/5b1e236dc1019d19fe0e6a7067009abe.jpg
(http://news.yahoo.com/photos/u-president-barack-obama-waves-arrives-canberra-wednesday-photo-053809153.html AP Photo/Rick Rycroft, Pool)

Această fotografie este însoţită de următorul text:"U.S. President Barack Obama waves as he arrives in Canberra, Wednesday, Nov. 16, 2011, for an Australian visit lasting less than 2 days."

Acum nu-mi este prea clar, "Oabama waves" înseamnă că "face cu mâna" sau că "face valuri". Chiar dacă face cu mâna, chiar dacă face valuri... tot "lucru manual" se numeşte.

7 comments:

Augustin Radescu said...

Traducerea corecta ar fi:
"cu o mina face valuri, cu alta face cu mina si cu ultima da din picioare!!"

Bibliotecaru said...

Asta era o poantă relativă la doamna Zoe Petre când a căzut pe scări... parcă prin Academia Caţavencu.

Cu o mână ţinea ţigarea, cu o mână se ţinea de balustradă, cu una saluta un student şi cu cealaltă s-a împiedicat şi a căzut pe scări...

Poza nu arată în stare a ajuns Obama la capătul scări. :D

nimrod said...

:))))

Masaj erotic Craiova said...

face valuri cu mainile

Anonymous said...

Este tot ce ne mai lipsea :(

Bibliotecaru said...

@ Masaj erotic Craiova
Stimate domn,
V-aş aprecia în mod deosebit dacă nu aţi face reclamă la masaj erotic. Sunt atâtea bloguri pline de erotism încât mi se pare anormal să faceţi aşa ceva chiar pe blogul meu. Vă rog să răspundeţi pozitiv la rugămintea mea şi să reveniţi cu un nick normal. Vă mulţumesc.

Bibliotecaru said...

@ theodora0303
Veţi vedea că încă mai sunt multe lucruri care "ne lipsesc". Din păcate eu nu văd absolut nici un motiv de îmbunătăţire a climatului socio-politic. Dimpotrivă, toţi vectorii schimbări împing România gravitaţional, mai adânc în prăpastie.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.