11 November 2011

Efectele Globalizării


Un banc vechi-vechi românesc a ajuns motiv de reclamă în China.


Vezi mai multe din Reclame pe 220.ro
(http://www.220.ro/reclame/Cea-Mai-Tare-Reclama/WJgCXC5a61/)

China face o operaţiune de vaseoctomie nu numai muştelor dar şi finanţelor mondiale. Mai mult, este atât de delicată încât fluxurile financiare nici nu înţeleg care-cum lucrează asupra lor.

China va sprijini Fondul Monetar Internaţional (FMI) să joace un rol şi mai activ în plan internaţional, a declarat, joi, premierul Chinei, Wen Jiabao, în cadrul întrevederii avute cu directorul general al FMI, Christine Lagarde, într-o vizită la Beijing.

Wen Jiabao a reafirmat că Beijingul sprijină măsurile luate de Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană şi FMI în soluţionarea crizei datoriilor suverane. China va participa şi va promova, în continuare, toate reformele desfăşurate de FMI, pentru ca această organism financiar să joace un rol şi mai activ în oferirea de ajutor în această perioadă de criză, în supravegherea şi coordonarea politicilor economice de macro-control ale diferitelor ţări, precum şi în menţinerea stabilităţii mondiale.

La rândul său, Christine Lagarde a apreciat că dezvoltarea Chinei a adus o contribuţie importantă lumii la contracararea crizei şi că FMI va intensifica cooperarea cu China.
(http://romanian.cri.cn/341/2011/11/10/1s122187.htm)

Cum se spune... nu mărimea contează, ci vioiciunea. Poate nu ştiţi, dar stimată doamnă Christine Lagarde, pe vremea când nu era încă preşedinta FMI, mergea prin China şi saluta prezenţa Chinei pe la vârful conducerii FMI.

2 comments:

Anonymous said...

Cand o vad pe ascutitoarea asta ma gandesc ca vin vremuri f. grele...

Bibliotecaru said...

Tot Comisia Trilaterală face totul.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.