19 September 2011

Mişcarea Populară sau mişcarea populară


Domnul Adrian Năstase a lansat nişte declaraţii interesante. Dat fiind că domnia sa a fost, nu numai premier, ci şi Ministru de Externe, suspectez că domnia sa ştie ce spune.
Preşedintele Consiliului Naţional (CN) al PSD, Adrian Năstase, a declarat, duminică, în localitatea prahoveană Ceptura, că este normal ca partenerii europeni ai României să fie 'nervoşi' în condiţiile în care există intenţia de a achiziţiona avioane F16 din Statele Unite ale Americii, acestea din urmă fiind un competitor economic pentru Europa.

'Vedeţi foarte bine că România în momentul de faţă este într-o situaţie absurdă. Vrea să cumpere avioane F16 din Statele Unite, dar este practic într-un război politic cu unii dintre cei mai importanţi parteneri din Europa. Cu Franţa, vedeţi foarte bine care sunt reacţiile din Franţa. Vedeţi bine că Olanda, spre exemplu, s-a pronunţat într-un mod brutal împotriva primirii României în spaţiul Schengen. Românii vor ajunge să trăiască izolaţi în propria lor ţară, în condiţiile unei politici externe pe care nu o explică nimeni în mod coerent', a declarat Năstase.

Subliniind importanţa unei relaţii cu SUA, liderul social-democrat a arătat că este normal ca partenerii europeni, care 'se luptă cu Boeing-ul', să fie 'nervoşi', pentru că 'noi, de fapt, ajutăm Boeing-ul să intre pe piaţa noastră'.

'Fără îndoială, relaţia cu Statele Unite este importantă, (...) dar nu este admisibil ca, fiind într-o perioadă de criză economică, să nu înţelegem că este important ca noi să participăm la construirea eventuală a unui avion de vânătoare european şi să cumpărăm acest avion eventual, nu să cumpărăm din Statele Unite, care este un competitor economic pentru Europa. Sigur că partenerii noştri europeni sunt nervoşi din acest motiv. (...) Toate aceste lucruri creează tensiuni, toate aceste probleme, incapacitatea noastră de a discuta la nivel politic cu liderii din Franţa, Italia, Spania şi se crează o stare de nervozitate, de nemulţumire, şi ajungem să fim ironizaţi de posturile de televiziune din Franţa, iar românii se simt efectiv umiliţi pe continentul pe care trăiesc', a mai afirmat Năstase.

De asemenea, preşedintele CN al PSD a precizat că este bine să se dezvolte un parteneriat strategic cu Statele Unite, însă a arătat că relaţia economică cu SUA este deficitară.

'Importurile noastre sau exporturile noastre sunt undeva în zona 100 între partenerii Statelor Unite. Asta arată că noi nu am reuşit să ducem această relaţie economică într-o zonă care să fie benefică şi pentru români. Nu am reuşit să modificăm acele reguli pentru care Executivul şi Congresul american îşi pasează mingea de la unii la alţii în legătură cu vizele pentru plecat în Statele Unite. Americanii intră fără vize în România, dar românii au nevoie să îndeplinească condiţii extrem de dure pentru a obţine vize în Statele Unite. Nu românii sunt cei care trebuie să fie vizaţi de actele antiteroriste americane şi în orice caz nu în condiţiile în care România a fost poate unul dintre aliaţii cei mai importanţi ai Statelor Unite în lupta împotriva terorismului', a conchis liderul social-democrat.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a participat, duminică, la festivitatea de lansare oficială a candidatului USL la primăria comunei Ceptura, aflată în colegiul în care acesta a fost ales deputat în 2008. AGERPRES
(http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/82841-Adrian-Nastase-despre-achizitionarea-de-avioane-F16-Sigur-ca-partenerii-nostri-europeni-sunt-nervosi.html)
Asta spuneam şi eu, că poate avioanele europene noi nu sunt atât de bune ca avioanele americane noi, dar sunt mai bune decât cele "la mâna a doua"... în plus milioanele de euro intră măcar în Europa spre binele nostru european.
Partidul Democrat-Liberal (PDL) se dovedeşte incapabil de schimbare, el trăieşte în continuare într-o condiţie care să însemne strângerea banilor, pregătirea fraudării alegerilor, o anumită construire a unui stat poliţienesc şi supravieţuirea pe baza contractelor de stat, a declarat, duminică, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase.

Liderul social-democrat a afirmat că fostul ministru al Muncii Sebastian Lăzăroiu a fost 'ejectat' deoarece a venit cu nişte formule de reformare a partidului, iar PDL-ul se dovedeşte incapabil de schimbare.

'Linia dură, linia conservatoare din PDL, cea care practic strânge şi împarte resursele financiare, cea care practic l-a ajutat pe Traian Băsescu să fie reales în 2009, a strâns rândurile şi l-a trimis în afara acestei echipe pe Lăzăroiu care a venit cu nişte analize şi cu nişte concluzii într-un fel derivate din sondaje de opinie în legătură cu anumite motive pentru care PDL e într-un blocaj la nivel de 20 la sută. (...) Ideea de rebranduire înseamnă implicit că PDL-ul actual a intrat într-o zonă mai curând de umbră, o zonă negativă, de pierdere de viteză şi pentru marea majoritate a liderilor tradiţionali din PDL concluziile lui Lăzăroiu au fost extrem de deranjante', a explicat Năstase.

Catalogându-l pe Sebastian Lăzăroiu drept un ministru al Muncii 'catastrofal', Năstase a arătat că acesta vorbeşte, ca analist, despre lucruri 'de bun simţ', despre nevoia unei formule agregate, dar concluziile sale sunt 'deranjante', astfel că 'este evident că el a fost ejectat şi el a fost respins pentru că venea cu nişte formule de schimbare, reformare'.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a participat, duminică, la lansarea oficială a candidatului USL la primăria comunei prahovene Ceptura, aflată în colegiul în care acesta a fost ales deputat în 2008. AGERPRES
(http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/82844-Adrian-Nastase-PDLul-se-dovedeste-incapabil-de-schimbare.html)
Şi în sfârşit...
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, susţine că la alegerile de anul viitor va fi o mişcare populară care va sancţiona 'dur' Partidul Democrat Liberal (PDL), dar şi că este 'ridicolă' ideea potrivit căreia se construieşte o alianţă civică în condiţiile în care PDL e la guvernare.
'Va fi o mişcare populară la alegeri care, după părerea mea, va sancţiona dur PDL. Formule de genul societatea civilă care vine acum, în condiţiile în care PDL e la putere, să construiască un fel alianţă civică, asta e o glumă. Formulele civice s-au construit în perioada în care erau în opoziţie prietenii politici ai Alianţei Civice. Ideea că se construieşte o alianţă civică în condiţiile în care PDL-ul, prietenul lor, e la guvernare, este ridicolă', a afirmat, duminică, Adrian Năstase, prezent în comuna prahoveană Ceptura.
Referindu-se la înfiinţarea Partidului Popular Maghiar din Transilvania, fostul premier a arătat că este 'inadmisibil' să acceptăm în România crearea unui partid cu discurs revizionist. 'Este inadmisibil ca pentru relaţia personală între Traian Băsescu şi primul ministru Orban din Ungaria, care îl sprijină pe Tokes, să acceptăm în România un discurs revizionist, crearea unui partid cu discurs revizionist şi lucrul acesta să nu deranjeze pe nimeni. Cum poţi să creezi în România un partid maghiar - Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania? Nu există maghiari şi în celelalte judeţe ale ţării? Un partid pe care îl construieşti în România trebuie să fie un partid care să vizeze întregul teritoriu al României, nu un partid regional care îţi arată foarte clar obiectivul acestei structuri. Şi de aceea, în mod evident, din Ungaria este sprijinită această structură', a declarat liderul social-democrat.
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a participat, duminică, la festivitatea de lansare oficială a candidatului USL la primăria comunei Ceptura, aflată în colegiul în care acesta a fost ales deputat în 2008. AGERPRES
(http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/82851-Adrian-Nastase-Va-fi-o-miscare-populara-la-alegeri-care-va-sanctiona-dur-PDL.html)

Intervenţia şi Declaraţiile de presă.

(http://nastase.wordpress.com/2011/09/19/in-colegiu-in-comuna-ceptura/)

Mişcarea Populară sau mişcarea populară?, că domnul Năstase nu spune prea clar.

http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20110419_0645/4.jpg
(http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Ioana-Basescu-presedintelui-Miscarea-Populara_0_465554058.html)

19 aprilie 2011
Fiica cea mare a şefului statului, Ioana Băsescu, a cerut la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) înregistrarea mărcii "Mişcarea Populară". Potrivit Buletinului Oficial de Proprietate Industrială, cererea a fost depusă în 11 aprilie chiar pe numele Ioanei Băsescu.

Domeniile asociate mărcii sunt grupate pe trei categorii, în care se regăsesc "educaţia, instruirea, divertismentul, servicii juridice, serviciile de siguranţă pentru protejarea bunurilor şi a indivizilor; serviciile personale şi sociale oferite de către terţi, destinate să satisfacă nevoile indivizilor".

„Nu există domenii speciale pentru un partid. Aşa că un partid alege nişte domenii generice, de regulă acestea de mai sus. Dacă Mişcarea Populară se vrea partid, a ales bine domeniile", a declarat pentru „Adevărul" purtătorul de cuvânt al OSIM, Ovidiu Dinescu. El a precizat că, în cazul în care procedura decurge fără complicaţii, „Mişcarea Populară" va deveni marcă înregistrată în maximum şase luni. Ioana Băsescu nu a putut fi contactată pentru a da explicaţii în legătură cu demersul ei.


07 Septembrie 2011
Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, s-a aratat de parere, miercuri seara, ca o constructie de genul "Miscarea Populara", in care sa fie inclus PDL, ar putea fi luata in discutie pentru alegerile din 2012.

09.09.2011
O idee care animă de la o vreme tabăra guvernamentală este crearea unui nou partid sau mai curând a unei noi formaţiuni care să adune tot ceea s-ar găsi în zona de centru dreapta. Fiica preşedintelui Traian Băsescu a înregistrat la OSIM numele „Mişcarea Populară”, fapt care a prilejuit multe speculaţii pe care reprezentanţii de frunte ai PDL nu le-au dezminţit niciodată. Teodor Baconschi, prim vicepreşedinte al partidului, a confirmat indirect că formaţiunea sa are în vedere crearea unei noi identităţi electorale. Sever Voinescu, purtător de cuvânt, nu a negat nici el proiectul legat de „Mişcarea Populară”, spunând însă că ar fi nevoie de mai mult decât de o simplă cosmetizare. Desigur, Sebastian Lăzăroiu a jucat un rol important din momentul în care a lansat ideea unui nou partid pe care l-a numit cu autoironie „Albă ca Zăpada”. Nu trebuie uitat însă Valeriu Stoica, preşedintele ISP, care a militat cu multă asiduitate pentru federalizarea curentelor dreptei, căutând să teoretizeze, după model american, un aşa numit „fuzionism” în politica autohtonă.

12.9.2011
Senatorul Radu Berceanu (PDL) a declarat, duminică, la Craiova, că fiica cea mare a şefului statului, Ioana Băsescu, nu ar fi înregistrat la OSIM Mişcarea Populară dacă nu ar fi fost mandatată de preşedintele Traian Băsescu.

Berceanu a mai spus că până acum PDL nu a luat nicio decizie în legătură cu o eventuală colaborare cu UNPR la alegerile locale, însă crede că Mişcarea Populară a fost înregistrată de Ioana Băsescu pentru “a nu mai avea surprize când vrem să facem vreo modificare”.

3 comments:

Anonymous said...

Treaba cu Lazaroiu e complicata. Povestea oficiala e prea simpla ca sa para adevarata.

Bibliotecaru said...

Ba nu cred că e complicat de loc.

Să spunem că un grup vesel din PDL nu a mai fost atât vesel cu domnul consilier ministru. De ce? Pentru că acest grup vesel avea deja pe cineva care constituia "vocea preşedintelui la maxim" şi uite că apare o altă "voce autorizată a preşedintelui" care nu e membru PDL şi care e parcă şi mai autorizată de vreme ce a fost consilier "la maxim". Unde pui că această nouă voce cam dă pe la fluierul picioarelor celor cu vocea veche. Cum să nu se răzbune fetele şi băieţii... păi postul de ministru era la PDL şi nu la Cotroceni.

În plus "lozul" domnului ex consilier, încă de pe vremea de când era consilier prin sălile reci ale Palatului Cotroceni, era un post de ambasador.

Anonymous said...

Maurul si-a facut datoria......

Cum putea Traian sa scape de Maur , avansandu-l !
Una peste alta nu este cum spune bibliotecarul cu ironie fina , nu este vorba de nici un grup vesel sa spunem lucrurilor pe nume o gasca!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.