28 August 2011

Criza e pe cale de a face trecerea de la un vânticel la uragan


Mulţi dintre cei care mă citesc de ani de zile vor spune că iar fac predicţii apocaliptice. Ei bine, de data asta nu mai vorbesc despre apocalipsa după Bibliotecaru ci despre apocalipsa după Christine Lagarde. Cum, nu tresăriţi la acest nume? Este noul preşedinte al FMI. Dacă spune Christine Lagarde că e de rău, într-un fel sau altul această părere va ajunge şi o realitate în politica domnului Boc.

"Evoluţiile din această vară au indicat că suntem într-o fază nouă, periculoasă. Mizele sunt clare: riscăm să asistăm la deraierea revenirii economice fragile. Deci trebuie să acţionăm acum", a afirmat Lagarde la conferinţa anuală a Federal Reserve de la Jackshon Hole, Wyoming.

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1686/8664936/2/christine-lagarde-2-afp.jpg?width=400
(http://www.mediafax.ro/economic/lagarde-economia-globala-a-intrat-intr-o-etapa-noua-periculoasa-8664936/)

Madam Lagarde,
Eu am recunoscut în "revenirea fragilă a economiei" creşterea economică de zero virgulă zero zero la sută raportată de premierul Boc.
Dacă e ţeapa este atât de lată precum arătaţi, probabil că ne vom aminti de pe vremea înaintaşilor şi trasul în ţeapă...

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/321/5106/2505374/11/tras-teapa.jpg
(http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/321/5106/2505374/11/tras-teapa.jpg)

This is a real pain in the ass!

2 comments:

nimrod said...

Biblio,

Dacă răsfoiţi puţin presa franceză, mai ales cea electronică, mai slobodă la gură, cu ceva comentarii cu tot, o să vedeţi că sunt unii care o văd pe doamna CL într-o altă lumină, de exemplu: http://www.observatoiredessubventions.com/2011/combien-a-coute-la-campagne-de-lagarde-au-fmi/. Îmi permit să parafrazez chiar pe textul ăsta, observând că toate crizele economice iau sfârşit când se termină banii altora...
Acuma, nu că sunt şi eu oleacă de salariat francez, da' singurul lucru pe care-l consider demn reţinut în legătură cu doamna în discuţie e că e, într-adevăr, cea mai bine îmbrăcată femeie din lume. Altfel, din genul, eu o prefer pe Tilda Swinton.

Bibliotecaru said...

Ceea ce reţin eu despre Christine Lagarde este faptul că face parte din Comisia Trilaterală, ca şi predecesorul ei. Lumea nu ia în seamă lucrurile astea dar... nu ştiu cum dar ele au tot timpul logică.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.