02 March 2011

Ne pregătim de războiul americano-islamic


Am aflat "pe surse" că Statele unite vor trimite săptămâna viitoare un radar special Aegis montat pe o navă de război în Marea Mediterană. Acesta este prima etapă a sistemului de protecţie împotriva rachetelor balistice. Prima ţintă de apărare este racheta nucleară Iraniană. Este probabil că nava va ajunge în locul destinat în 6 luni.

http://img291.imageshack.us/img291/4619/060420n1045b004ga7.jpg

(sursa: http://thetension.blogspot.com/2008/07/uss-george-washington-fire.html)

În cea de a doua fază, se vor dispune interoceptorii tereştrii, în România în anul 2015 şi Polonia 2018.

Acestea se vor adăuga celor 10 interceptoare din Polonia şi radarului din Republica Cehă amplasate din perioada domnului Bush.

File:USS Vincennes (CG-49) Aegis large screen displays.jpg
(sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Aegis_Combat_System)

http://www.globalsecurity.org/military/systems/ship/images/ddg-51-systems.gif

http://www.globalsecurity.org/military/systems/ship/systems/images/aegis-image10.gif

http://www.globalsecurity.org/military/systems/ship/systems/images/aegis-image11.gif
(sursa: http://www.globalsecurity.org/military/systems/ship/systems/aegis.htm)

Într-un război, primele lucruri distruse vor fi aceste baze de rachete...

6 comments:

nimrod said...

Biblio,

Problema creştinătăţii nu e cu islamul în ansamblul său ci cu "aripa" şiită, cu Iranul în principal dar, don't panic, băieţii ăştia sunt încă la faza amuzantă, aia de-şi cară pumni în piept. Până vor înţelege ce şi cum cu războiul modern mai au de învăţat fiindcă una e să decapitezi oameni lipsiţi de apărare şi alta e să stârnişti orgoliile cruciate ale occidentalilor. În rest toată agitaţia lor face bine economiei occidentale fiindcă justifică programele militare

ADRIAN said...

bag seama ca nici n-a inceput razboiul asta si eu ii simt deja efectele! am pus azi benzina la ce am calculat a fi 1,25 euro/litru :((( ... adica niste baieti, dincolo de binele economiei occidentale, fac o specula necontrolata ca urmare a unor agitatii in cateva tari producatoare de petrol.

Bibliotecaru said...

@ nimrod
Tocmai ce a fost asasinat un creştin în Pakistan... Am scris despre asta pe firul trecut.

Se fac sisteme împotriva rachetelor balistice nucleare, dar, de multe ori, cineva cu o piatră poate face mai uşor rău decât cineva cu un milion de soldaţi.

Bibliotecaru said...

@ ADRIAN
La un moment dat preţul barilului va scădea. Să vedem dacă va scădea şi preţul carburantului... Culmea este că economia de piaţa nu prea mai joacă nici un fel de rol în acest caz...

nimrod said...

Deci,ţinând cont şi de cei doi americani împuşcaţi la Frankfurt, până să tragem noi, trag ei. Numai că ăsta nu e război, e doar terorism, deci tot nişte borfaşi sângeroşi şi laşi rămân...

Bibliotecaru said...

@ nimrod
Nimic nu justifică terorismul de orice tip ar fi el.
Dar, dacă vă gândiţi mai adânc, atitudinea americană faţă de celelalte popoare nu poate avea nici un fel de justificare.

Din păcate, când este vorba de profitat, atunci profită câţiva "baştani", când este vorba de plătit cu viaţa, tot oamenii din popor plătesc, fie că sunt omorâţi de americani în mişcarea lor de furtişag de la alţii, fie că sunt victime ale terorismului... "baştanii" care fac bani din teroarea popoarelor sunt de neatins.

Terorismul nu este ceva ce poate fi acceptat, dar nu pot să nu înţeleg furia celor care se simt violaţi de occidentali.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.