25 July 2010

Mi s-a aprins beculeţul


Recunosc că nu m-am prin din prima ce vrea să spună preşedintele şi pe cine dorea să lovească prin replica...

Tot vedeţi miniştri că spun o să facem hidrocentrala de la Tarniţa, o să facem autostrăzi, o să facem... Nici unul dintre dumneavoastră nu-i întreabă: arată-mi un leu în buget pentru asta.

Apoi mi s-a aprins beculeţul...

http://www.gov.ro/upload/articles/109817/a015.jpg

Joi 22 iulie 2010
Primul-ministrul Emil Boc a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu reprezentanţii companiei Bechtel

Primul-ministrul Emil Boc a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu reprezentanţii companiei Bechtel, pentru a discuta despre finalizarea autostrăzii Transilvania.

În cadrul întâlnirii, s-a stabilit ca Guvernul şi compania Bechtel să semneze, în luna august, un protocol care să reflecte angajamentul Executivului pentru continuarea finanţării lucrărilor la autostrada Transilvania. Protocolul va stabili, de asemenea, lucrările de autostradă care vor fi finalizate în cursul anului 2010.

La întrevedere au mai participat: Radu Berceanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Mike Adams, preşedintele Bechtel Civil, Mike Swinford, Director de proiecte la Autostrada Transilvania.

Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa

http://www.gov.ro/upload/articles/109817/a00.jpg

Data: 22.07.2010
(sursa: http://www.guv.ro/primul-ministrul-emil-boc-a-avut-astazi-la-palatul-victoria-o-intrevedere-cu-reprezentantii-companiei-bechtel__l1a109817.html)

Cu hidrocentrala de la Tarniţa este ceva mai complicat. Există o istorie...

6 Mar 2007 Proiectul pentru constructia hidrocentralei Tarnita Lapustesti nu este viabil. Studiul de fezabilitate pentru constructia hidrocentralei Tarnita-Lapustesti se afla in curs de finalizare, insa rezultatele initiale nu au demonstrat viabilitatea proiectului. Studiul este finantat de Banca Mondiala si realizat de firma Verbund Austria si IPA Energy.


24 august 2007 Undã verde pentru hidrocentrala de la Tarniţa-Lăpuşteşti.
Ministerul Economiei şi Finanţelor a decis sã aprobe construirea hidrocentralei de la Tarniţa-Lãpuşteşti. Cu toate acestea, dacã societhatile internaţionale ce realizeazã consultanţa propun o centralã de 500 MW, reprezentanţii Hidroelectrica Cluj susţin cã este nevoie de o putere dublã pentru a menţine siguranţa sistemului energetic naţional.


25 Noiembrie 2008 Europenii, interesaţi de Hidrocentrala Tarniţa. Printre acestea se numără EDF (Franţa), MVM (Ungaria), Verbund (Austria), E.ON (Germania), Rätia Energie (Elveţia), Fortum (Finlanda) şi Electrabel (Belgia), au declarat, pentru EVZ, reprezentanţii Hidroelectrica.


13 Aprilie 2009 Investitia de 1,1 mld. euro in centrala Tarnita, gata de start. Ministerul Economiei a elaborat un proiect de hotarare de Guvern pentru inceperea investitiei de 1,1 miliarde de euro in hidrocentrala de la Tarnita-Lapustesti, din judetul Cluj, proiect care urmeaza sa fie derulat de o societate mixta formata din Hidroelectrica si investitori strategici. Proiectul urmeaza sa fie derulat de o societate nou-infiintata, formata din Hidroelectrica si investitori strategici cu potential financiar si care sa poata prezenta garantii in realizarea investitiei.

23 Aprilie 2009 Hidrocentrala de la Tarnita: miliarde degeaba. Premierul Emil Boc a facut presiuni pentru ca proiectul centralei din judetul Cluj fie prioritar pe agenda guvernului.


8 Mai 2009 E.ON studiază proiectul hidrocentralei Tarniţa-Lăpuşteşti. Grupul german E.ON s-ar putea implica financiar în construirea Hidrocentralei de la Tarniţa-Lăpuşteşti, proiect evaluat de Ministerul Economiei la circa 1,3 miliarde de euro. Heinz Rosenbaum, director general adjunct al E.ON România, a declarat că managementul grupului are în analiză, alături de alte oportunităţi de investiţii, participarea ca investitori în proiectul hidrocentralei ce urmează să fie amenajată la Tarniţa-Lăpuşteşti.

22 Iulie 2009 5 milioane de euro, consultanta pentru hidrocentrala Tarnita. Hidroelectrica este dispusa sa investeasca 4,9 milioane de euro in servicii de consultanta pentru realizarea centralei hidroelectrice cu acumulare prin pompaj Tarnita-Lapustesti. Firma de consultanta care ar urma sa fie gasita printr-o licitatie publica ar trebui sa ofere Hidroelectrica sfaturi cu privire la selectarea investitorilor dispusi sa ridice hidrocentrala.


15 August 2009 Chinezii, interesati de hidrocentrala Tarnita-Lapustesti. Ministrul pentru IMM, Comert si Mediul de Afaceri, Constantin Nita, a declarat ieri, pentruMediafax, ca mai multe firme din China sunt interesate sa investeasca un miliard de euro in hidrocentrala de la Tarnita-Lapustesti din judetul Cluj. “Sunt interesati chinezii care au construit 20 de hidrocentrale de acest tip in lume, dar nicio constructie de acest fel in Europa. Sunt interesati de a finanta si a construi o astfel de hidrocentrala.

24 august 2009 Cum va arăta hidrocentrala de 1 miliard de euro de la Tarniţa.
Viitoarea hidrocentrală de la Tarniţa-Lăpuşteşti va fi una subterană, se va întinde pe 147 de hectare şi va duce la apariţia a trei colonii în care vor locui muncitorii.
Lucrările la viitoarea hidrocentrală de la Tarniţa – Lăpuşteşti ar urma să fie finalizate parţial în 5 ani şi integral în 7 ani, conform documentaţiei depuse la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) de către sucursala clujeană a companiei Hidroelectrica. Investiţia este estimată la 4,24 miliarde de lei şi va presupune amenajarea unui nou rezervor de apă, dar şi a unei centrale subterane, obiective ce se vor întinde, cu tot cu anexele, pe 144 de hectare. în zonă vor apărea şi trei colonii pentru muncitori.


28 iun 2010
http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20100120_0529/4.jpg
Chinezii sunt interesaţi să participe la construirea hidrocentralei Tarniţa şi la modernizarea unor termocentrale. Companiile din China sunt interesate de realizarea hidrocentralei cu acumulare prin pompaj de la Tarniţa-Lăpuşteşti şi de modernizarea unor termocentrale, proiecte care totalizează câteva miliarde de euro, a declarat, astăzi, pentru "Adevărul" secretarul de stat pe probleme energetice din Ministerul Economiei, Tudor Şerban.

S-a prins cineva de ce nu sunt bani pentru construcţia hidrocentralei Tarniţa?

2 comments:

Antiignorantu said...

ATENTIE cine este la volan !!! POATE sa fie supus unor EXPERIMENTE PSIHOLOGICE !!! a ucide PROGRAMAT !!! Acestia vor fi impulsionati sa Consume cat mai mult , sa Distruga , Ucida , sa Faca sex cu , COPII sau persoane de acelasi sex , sa TERORIZEZE pe altii care nu-s DEVIATI ca ei , sa-si schimbe sexul ETC. - sa observati in functie de Comportament cine este supus unor Experimente cu CIPURI sau/si Experimente PSIHOLOGICE ... poate avea un asemenea cip fara sa stie ... URGENT sa va instruiti COPIII ptr. PREVENIRE si antiGENOCID - sa se fereasca de implantarea involuntara a unor CIPURI !!! asta asteapta clanurile naziste din parlament - controlul comportamentului prin cipuri SPECIALE - http://2blackjack1.wordpress.com/2010/07/24/the-matrix-devine-real-in-numai-zece-ani/

Bibliotecaru said...

@ Antiignorantu
Am rugămintea să nu mai faceţi astfel de postări-spam.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.