03 July 2010

Hei rup, muncim-muncim


Spuneam în postarea trecută că unii dintre cei mai vocali anti-comunişti de astăzi sunt comuniştii de ieri. Întâmplător am dar de încă o "dovadă"...

http://www.puterea.ro/thumb.php?picdir=&file=/download/newcannounce/4820/ion%20pavel2.jpg&size=400
Imaginea de mai sus îl reprezintă pe ofiţerul de securitate Ion Pavel într-un tren de mare viteză din Japonia. Peste 35 de ani, domnul din fotografie va publica o carte împănată cu ode fierbinţi dedicate unui torţionar cu acte în regulă, chiar sub egida Academiei Române - Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului (INST). Paradoxal, pentru că respectivul institut declară că îşi propune „o investigaţie faţetată a fenomenului totalitar din România, o sfredelire a timpului de ieri, în noua societate traumatizată după îndelungatul experiment comunist”, nu girarea unor cărţi despre securiştii care au împuşcat oameni cu sânge rece. Torţionarul ridicat în slăvi: Nicolae Doicaru, general de Securitate, fost comandant al lui Pavel. Încă din tinereţe, a trimis oameni nevinovaţi în faţa plutonului de execuţie, iar apoi, din poziţia de şef al spionajului, a coordonat operaţiuni care au vizat anihilarea celor care se opuneau regimului comunist. Şi, ca să pun cireaşa pe tort, Doicaru, şeful Direcţiei de Informaţii Externe (DIE) până în 1978, şi-a încununat activitatea de spion ascultând înregistrări cu fiica sa aflată în braţele unui bărbat.
(citeşte şi : http://www.puterea.ro/news4820/Generalul-Doicaru---tortionarul-care-in-apogeul-carierei-isi-asculta-fiica-in-momente-fierbinti---ridicat-in-slavi-sub-egida-Institutului-pentru-Studiul-Totalitarismului.htm)


Nu ştiţi cine este şi ce reprezintă Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului (INST)? Daţi clik...

http://www.totalitarism.ro/photo/baner1.gif


Lucrurile sunt din ce în ce mai ciudate. România este, fără doar şi poate, o ţară cu specific interesant...

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.