08 July 2010

Fenomenul OTV


Eu mă întreb cum reuşeşte OTV să construiască această culme a discursului populist? Ideea că se poate construi un candidat pentru preşedinţie şi un partid politic din oameni care nu au absolut nici un fel de aptitudine politică, mă îngrozeşte. România a mai cunoscut fenomenul România Mare sau Partidul Noua Generaţie, dar acolo dimensiunea populistă era totuşi una moderată, dincolo de discursul populist, existau în umbră şi nişte oameni care se mai pricepeau la politică.

Sistemul OTV-ist însă este uimitor prin tupeul său.

Iată că România Liberă lărgeşte sfera acestui joc de-a politica, ce pare rupt din ludicul copilăresc, şi atârnă, ca o piatră de moară legată de gâtului Dan Diaconescu, şi multe alte acuzaţii "pe surse".

Instanţa i-a impus interdicţia lui Dan Diaconescu de a vorbi pe postul OTV despre cazul în care este cercetat de către procurorii anticorupţie, fiind obligat totodată să nu ia legătura cu primarul Ion Moţ sau cu reporterul Mihaela Moise, în caz contrar el riscă să fie reîncarcerat. După cum transmite realitatea.net, Dan Diaconescu va fi eliberat vineri seara din arestul Direcţiei Cercetări Penale al Poliţiei Române, ca urmare a deciziei Tribunalului Bucureşti, care i-a impus însă o serie de interdicţii.
(sursa: http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/dan-diaconescu-are-interdictie-de-a-vorbi-la-otv-despre-cazul-sau-191624.html)

Procuror DNA: Angajaţii OTV ameninţă magistraţii

(sursa: http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/procuror-dna-angajatii-otv-ameninta-magistratii-191610.html)

Tribunalul Bucureşti susţine că patronul OTV trebuia inculpat pentru o faptă mult mai gravă decât şantajul, iar procurorul DNA care a instrumentat dosarul ar fi trebuit să pună în mişcare acţiunea penală pentru infracţiunea de constituire a unui grup de criminalitate organizată. Instanţa a motivat că existau indicii suficiente care susţineau această acuzaţie. Şi totuşi, l-au eliberat.
(sursa: http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/tribunalul-diaconescu-liderul-unei-grupari-de-crima-organizata-192985.html)

Impresia mea este că procuratura se comportă penibil, reacţionează penibil. OTV-ul este şi el penibil, poate deliberat penibil. Realizatorii emisiunilor OTV cad şi ei deseori în sfera penibilului şi, cei mai mulţi dintre ei, au şi reacţii infantile. Şi totuşi astfel de acţiuni au din ce în ce mai mulţi admiratori în rândul populaţiei... Pentru mine este un semn al falsei elite.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.