30 April 2010

Pe final de lună aprilie am învăţat termenul "junk bonds"


Ni s-a spus că politica în Grecia a dat greş atât de mult încât s-a ajuns la această "notă" proastă numită "junk bonds". Sigur, România are din start această notă proastă, din start guvernanţii români sunt suspectaţi că ascund cu încăpăţânarea realitatea dezastroasă a României, din start... Totuşi e "interesant".

Iată o analiză pertinentă făcută de un maestru al falimentelor: în Standard dot ro

ARTICOL: http://standard.money.ro/macro/pachetul%E2%80%9D-in-valoare-de-45-de-miliarde-de-euro-pentru-grecia-a-esuat-5850.html

Agenţia de rating Standard and Poors (S&p) a redus la începutul săptămânii ratingul de ţară la BB+ dând naştere unor preocupări privind stabilitatea financiară a Greciei pe termen lung.

Acţiunea S&P a dus la vânzări imediate pe pieţele financiare internaţionale, vânzări care s-au extins către Asia în cursul zilei de miercuri. Aceasta reacţie a transmis pieţelor financiare semnalul clar că tranzacţionarea de acţiuni sau emiterea de obligaţiuni guvernamentale din zona noastră va înrăutăţi criza datoriilor europene cu efectul imediat de încetinire a ritmului de recuperare a acestor datorii. Mai mult, preţul de vânzare a petrolului înregistrează un trend descrescator faţă de preţul petrolul brut din Statele Unite pentru livrarea din luna iunie cu 27 de cenţi faţă de preţul de 82,17 USD pe baril.

Articolul continuă... Cel mai mult mi-a plăcut finalul...

Lecţia care trebuie trasă dintr-o asemenea declaraţie: România ai fost atenţionată!

Iar sfatul este „Mergi spre pieţele comerciale din Asia, în special China !” dacă România doreşte să asigure o creştere semnificativă pe termen lung.

Îmi aduc aminte că susţineam şi eu exact acelaşi lucru încă de pe vremea când numai domnul Năstase avea blog de politician... Mai adăugam că forţa de muncă ieftină din România trebuie exploatată la "noi" şi nu la "ei".

2 comments:

Virtualkid said...

daca se mai poate ceva..... doar "prin noi insine"

insa, mai intai este necesara o mare nenorocire!

Bibliotecaru said...

Spre deosebire de domnia voastră, eu nu sunt atât de optimist. Nu cred că politica, luată ca întreg, poate să mai ofere soluţii. În acest moment, în România, nu există o politică reală, ci un milion de oameni care se joacă de-a politica prin partide şi teritoriu. Politica reprezintă ceva mai mult decât nişte gâlceava în instituţii şi mass-media. Am crezut la un moment dat că va exista o schimbare, măcar la unul dintre cele trei partide mari. De fapt partidele au rămas simple găşti... doar s-a şters un pic praful.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.