28 April 2010

Cât de proşti ne crede PDL?


Eu sper să nu ne creadă proşti, dar, dacă este să mă iau după ce spun alţii... cred că ne PDL ne crede proşti rău de tot.

Există o lege ANI declarată de Curtea Constituţională pe alocuri contrară Constituţiei. Ai bine, într-o lume normală, Parlamentul ar trebui să pună în acord ce spune CCR cu niscaiva modificări de lege... cel mai bine, în termenul legal.

ARTICOLUL 147 - Deciziile Curtii Constitutionale
(1) Dispozitiile din legile si ordonantele in vigoare, precum si cele din regulamente, constatate ca fiind neconstitutionale, isi inceteaza efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curtii Constitutionale daca, in acest interval, Parlamentul sau Guvernul, dupa caz, nu pun de acord prevederile neconstitutionale cu dispozitiile Constitutiei. Pe durata acestui termen, dispozitiile constatate ca fiind neconstitutionale sunt suspendate de drept.

(2) In cazurile de neconstitutionalitate care privesc legile, inainte de promulgarea acestora, Parlamentul este obligat sa reexamineze dispozitiile respective pentru punerea lor de acord cu decizia Curtii Constitutionale.
(3) In cazul in care constitutionalitatea tratatului sau acordului international a fost constatata potrivit articolului 146 litera b), acesta nu poate face obiectul unei exceptii de neconstitutionalitate. Tratatul sau acordul international constatat ca fiind neconstitutional nu poate fi ratificat.
(4) Deciziile Curtii Constitutionale se publica in Monitorul Oficial al Romaniei. De la data publicarii, deciziile sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor.


1. Domnul Boc şi cu domnul Băsescu se sfătuiesc domniile lor să nu repare legea veche, ci să dea o lege nouă. Prin acest mijloc nu se mai pune problema reparării legii vechi şi, în consecinţă, legea nouă nu mai trebuie reexaminată pentru ca dispoziţiile CCR să fie puse de acord cu legea.

2. Domnul Ponta sesizează că motivaţia CCR nu a fost publicată în Monitorul Oficial chiar când vorbeşte cu Preşedintele României despre necesitatea trecerii legii în 10 zile prin parlament.

3. Doamna deputat Cristina Pocora semnalează în articolul „Ţara lui Papură Vodă” sau „Când Traian Băsescu porunceşte, legea ANI se teleporteaza prin Parlament” că are ceva peripeţii în a ajunge la textul legii în vederea stabilirii amendamentelor.
Interesant este că episodul este demarat prin SMS...

Astăzi, 27.04.2010, ora 18.10, primesc următorul sms din partea Secretariatului Camerei Deputaţilor: Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis ca PL-x 207/2010 – Proiect de lege privind consolidarea integrităţii în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, să fie transmis Comisiei”, (Comisiei pentru Egalitate de Şanse pentru a da un aviz pe această lege).

Răspund şi eu cu un sms: „care sunt termenele pentru amendamente, aviz, raport?”

Mi se răspunde, ora 18.18: “Comisia juridica, cu termen pentru depunere a raportului 28.04.10, ora 12, şi a amendamentelor, avizelor, 28.04.10, ora 10.00. Proiectul de lege se afla în casetele dvs. şi pe site-ul CD”.


4. Şi acum vine bomba "decizia Curții Constituționale pe legea ANI este ținută în așteptare la Monitorul Oficial ne-a fost confirmată astăzi, în ședința de Birou Permanent al Camerei Deputaților". Informaţia este oferită de domnul Mihai Voicu în postarea Da, este adevărat.


Ce concluzii trag eu.
Toată această poveste este făcută special ca parlamentarii să nu observe ceva în noua lege care reglementează funcţionarea ANI. Ce anume nu trebuie să observe...? Poate într-un episod viitor, că încă nu am citit acest proiect. Una peste alta, Guvernul merită nişte aplauze puternice şi prelungite... preşedintele aşişderea.

http://www.creepygif.com/images/full/39.gif

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.