16 November 2009

A fost sau nici că a fost


Am glumit, de fapt parcă am avut o premoniţie...
http://giconet.blogspot.com/2009/11/hiperealisme-si-timpuri-inconsistente.html

Ei bine, pe la 18:36 trecute fix, astăzi am ascultat cea mai ciudată intervenţie prezidenţială. Credeam că domnul Traian Băsescu încearcă să ne explice cumva cât de neadevărate sunt acuzaţiile fostului procuror. Ei bine, domnia sa nu s-a chinuit să demonteze SiFi-ul, dar a reuşit să lanseze atacuri, acuzaţii, "pălmi" pe obrazuri înalte, la fel de paranormale ca SiFi-ul cărţii.

COMUNICAT DE PRESĂ
(16 noiembrie 2009)


Preşedintele României, Traian Băsescu, a susţinut luni, 16 noiembrie a.c., la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă. Vă prezentăm, în continuare, textul declaraţiei de presă:

“Bună seara! Se pare că avem un candidat la Preşedinţie despre care nu a ştiut nimeni: Omar Hayssam, pentru că despre el se vorbeşte mai mult decât despre toţi candidaţii în aceste zile. Sigur, iau notă de faptul că disperarea unora a ajuns atât de departe încât se pretează la un joc murdar. De aceea, mi-aş permite să le aduc aminte că sunt Preşedintele care a condus celula de criză(1) şi care a reuşit să recupereze cei trei ziarişti români care erau deţinuţi în Irak. Mai mult decât atât, structurile statului român au fost capabile să sprijine şi alte state occidentale pentru a-şi recupera cetăţenii ţinuţi ostatici.

În ceea ce priveşte cartea pe care domnul Găetan (2) a scris-o cu concursul "profesionistului" Nastasiu, aş vrea să îi sugerez domnului Geoană să nu-şi mai utilizeze prietenii de familie pentru a ataca indirect, în mod murdar, un candidat la Preşedinţie. În ceea ce priveşte afirmaţiile procurorului Nastasiu, cred că este un om care, după ce a înregistrat un mare eşec profesional(3), reuşeşte să devină penibil încercând să devină autor de cărţi alături de domnul Găetan. Cu siguranţă, cărţi SF(4), dar care fac rău, fac rău şi ţării, discreditează şi instituţiile statului român(5). Se pare că pentru aceşti domni interesul electoral nu mai are niciun fel de limită de decenţă în comportament şi acţiune(6).

Vreau să spun public că domnul procuror Nastasiu, care astăzi dă lecţii despre dosarele dânsului, este un procuror care a fost rejectat de sistemul de justiţie, prin hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii, de îndepărtare a domniei sale din Procuratură. Aceasta pentru că, profesional, dânsul a fost procurorul care a cerut punerea în libertate a lui Omar Hayssam, după care a uitat să ia măsurile de supraveghere a lui Omar Hayssam, în libertate. Este adevărat şi nu vreau să fac niciun fel de exagerare! Se pare că exista un certificat medical, iar la ora aceea Omar Hayssam nu era comdamnat, dar obligaţia dânsului de a lua măsurile de supraveghere era obligaţia elementară legală. Domnia sa nu a pus în aplicare mandatul de supraveghere a lui Omar Hayssam. Un procuror care a fost rejectat de sistemul din care făcea parte, dar pe care l-au recuperat politicienii, în plină campanie!

Cred că este momentul să fac un apel la oamenii politici, să revină la decenţa campaniei! Nu cu dosare, documente sustrase de la DGIPI sau cu procurori recuperaţi de partide politice se câştigă alegerile. Am înţeles că astăzi domnul procuror Nastasiu a reuşit să lanseze o diversiune majoră, legată de faptul că Omar Hayssam ar fi plecat cu avionul. Face parte din programul de intoxicare pe care domnul procuror Nastasiu îl derulează public şi trebuie să îi spun că nu va reuşi să mintă, pentru că dosarul cu stabilirea vinovăţiilor în cazul fugii lui Omar Hayssam se află pe rolul instanţelor. Este adevărat, aici înregistrăm un lucru curios: dosarul s-a plimbat de la Constanţa la Bucureşti, de la Bucureşti la Oradea, primeşte termene de câte patru luni pentru a se da noi amânări. Eu sper că influenţa trusturilor de manipulare a justiţiei din PSD a ajuns la capătul capacităţii de manipulare a judecătorilor şi că acest dosar va fi judecat. Parchetul General, structurile de securitate ale statului au determinat foarte precis cum a fugit Omar Hayssam şi cu sprijinul cui. De aceea îmi exprim public speranţa că justiţia îşi va face atribuţiunile(7) şi va stabili prin hotărâre judecătorească vinovaţii pentru fuga lui Omar Hayssam.

Aş mai face o precizare: în timpul meu, Omar Hayssam a fost condamnat la 20 de ani de închisoare(8); în timpul domnului Iliescu îl însoţea în deplasări(9), şi cu soţia şi cu Munaf, ghidul jurnaliştilor români pe timpul cât au fost în detenţie silită în Irak. - de altfel, şi el condamnat, Munaf, în Irak. De asemenea, domnii care utilizează acest caz în scopuri politice trebuie să îşi aducă aminte că sunt cei care i-au vândut şi IPRS Băneasa şi Foresta Nehoiu şi multe alte societăţi pentru care Omar Hayssam are dosare la Parchet(10). Nu în ultimul rând, aş face precizarea că PSD-ul este responsabil de faptul că Omar Hayssam a ajuns la un nivel de influenţă care l-a făcut partener cu şeful statului în deplasări(11). Această responsabilitate nu poate fi mutată la mine pentru că în timpul meu(12), repet, lui Omar Hayssam i s-au deschis cinci dosare penale, incluzând în aceste dosare şi o condamnare la 20 de ani de închisoare. Pentru că mai este o întrebare care se ridică, legată de vizita mea în Siria: vizita mea în Siria a avut ca obiectiv începerea negocierilor pentru modificarea acordului de extrădare dintre România şi Siria, în aşa fel încât la terminarea negocierilor să poată fi extrădat Omar Hayssam în România. Exprim speranţa că se va finaliza cât de curând negocierea acestui acord.

Închei făcând un apel deschis către competitorii la alegerile prezidenţiale, să renunţe la a utiliza oameni scoşi afară din justiţie şi la folosirea acestor oameni în scopuri politice şi să renunţe la utilizarea documentelor pe care le-au primit din arhiva DGIPI în timpul mandatului domnului ministru Nica(13). Nu în ultimul rând, aş vrea să îi dau un răspuns şi domnului Ciuvică, ce astăzi cu disperare îmi cerea să îi arăt documentul prin care eram avertizat că urmează să fugă Omar Hayssam. Domnia sa nu a citit decât în stilul propriu, în conformitate cu banii de la Voiculescu, documentul de la DGIPI. Acolo se vede foarte clar că nu scrie Preşedinte ci Preşedinţie(14), consilier Sergiu Medar. Acesta a primit, într-adevăr, în luna mai, pe data de 5 mai, acest avertisment semnat de domnul general Ardelean, a informat toate structurile statului, care, de asemenea, au fost informate direct de DGIPI, sub semnătura generalului Ardelean. Pe mine m-a informat după ce am venit de la Viena(15), după operaţie, pentru că întâmplător 5 era într-o vineri(16), vineri n-a avut cum să mă informeze generalul Medar despre adresă, pentru că plecasem, mă simţeam rău, iar luni m-am internat la Viena. Dar când am revenit de la Viena m-a informat cu privire la acest semnal tras de DGIPI. Nu în ultimul rând, vreau să vă asigur că acest semnal l-a primit şi procurorul Nastasiu. A fost informat de DGIPI cu privire la intenţiile lui Omar Hayssam şi totuşi nu a instituit măsurile corespunzătoare de supraveghere. Cam atât.

Am convingerea că cei ce încearcă să câştige alegerile în acest mod vor primi factura(17) modului în care încearcă să îi mintă pe români după ce sunt unii dintre beneficiarii bunei relaţii cu Omar Hayssam din perioada când Ion Iliescu era Preşedinte. Vă doresc o seară bună şi ţin să menţionez că am dat instrucţiuni ferme tuturor instituţiilor statului ca nu cumva să se amestece în această dispută politică(18), vorbesc de instituţiile statului subordonate CSAT-ului. Acum vedem ce valoare au aceia care strigau tot timpul: "Preşedintele manipulează serviciile". Iată cu ce se ocupă! Şi cel puţin până în momentul de faţă, şi le mulţumesc pentru acest lucru, şi SRI, şi SIE, şi Parchetul General şi DNA au rămas într-o neutralitate(19) care le onorează. Este probabil pentru prima dată când serviciile secrete nu se amestecă deloc în procesul electoral(20). Se amestecă însă rebuturile din unele ministere şi oamenii politici. Vă mulţumesc mult!”

Departamentul de Comunicare Publică
16 Noiembrie 2009

(sursa: http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=11694&_PRID=lazi)

(1) Spre deosebire de ceilalţi preşedinţi care nu au condus celula de criză
(2) Găitan în original, adică o greşeală normală vis-a-vis de un necunoscut
(3) Eşecul profesional a fost penalizat mai întâi cu o scădere de salariu. Bănuiesc că la un asemenea nivel, la asemenea cazuri, nu vorbim despre procurori care şi-au plătit diploma fără să se ducă pe la cursuri. Pentru a ajunge la un asemenea nivel bănuiesc că există o creştere a carierei din treaptă în treaptă. Nu ştiu dacă o eventuală greşeală (pentru că lucrurile nu sunt tocmai clare şi nici demonstrate) poate duce la concluzia unui eşec profesional.
(4) În original SiFi. Nu am înţeles de unde. În engleză ar fi SaiFi, de la un Saiăns Ficşăn (Science fiction)
(5) "discreditează şi instituţiile statului român". O mai fi cineva care discretizează în mod curent instituţiile statului român, de exemplu Parlamentul României sau Justiţia? Asta chiar în timp ce vorbim...
(6) 5 reload
(7) Hait, credeam că legislativul stabileşte (le face) atribuţiunile justiţiei...
(8) Dar cine, ce procuror, a instrumentat acel caz? Şi dacă Justiţia este a PSD, ce rol a avut preşedintele?
(9) De ce anume era acuzat domnul Omar când "se plimba" cu Iliescu?
(10) Dar de ce are Omar dosare şi nu ei... Dacă ceva nu este în regulă cu aceste privatizări, probabil că ei trebuiesc judecaţi şi nu Omar
(11) " partener cu şeful statului în deplasări". Asta este într-un mare fel. Probabil că Ion Iliescu era pilot la o manşă a avionului şi Omar copilot la cealaltă manşă a avionului. Într-un avion cu dublă comandă, desigur. Tare aş vrea nişte liste cu cei care au mers cu domnul Băsescu în avion, mai ales prin 2005, ca să văd cu cine a fost domnia sa partener în deplasări.
(12) Iată o afirmaţie extrem de gravă... nu ştiu dacă preşedintele poate demonstra că acele documente au fost extrase din cadrul DGIPI, dar faptul că admite măcar că este probabil ca astfel de documente să fi părăsit spaţiul lor de securitate este, fie doar şi atât, un lucru extrem de grav.
(13) Iată şi o trimitere foarte aproape de dinastie... "la mine", "timpul meu"... de ce nu statul sunt eu!
(14) Păi nu trebuia să scrie Administraţie Prezidenţială?
(15) Deplasarea la Viena începe să aibă sens...
(16) Adică intrase omul în weekend
(17) Factura-ameninţare va avea înscris Preşedinte sau Preşedinţie?
(18) Cine dă instrucţiuni cu "Nu vă amestecaţi" poate da şi instrucţiuni cu "Amestecaţi-vă"
(19) Există pericolul să nu mai fie neutrii?
(20) Asta înseamnă că până acum, chiar dacă era "pe timpul domnului preşedinte Traian Băsescu", serviciile s-au amestecat în alegeri.

Avem un candidat cu şanse care este cel care a susţinut discursul de mai sus.
Avem un candidat cu şanse care este acuzat că a făcut nu ştiu ce trebuşoară prin Rusia.

AŞTEPT CU NERĂBDARE POVEŞTILE NEMURITOARE PENTRU DOMNII ANTONESCU ŞI OPRESCU!

7 comments:

ion adrian said...

Iar pui pe acelasi plan lucruri din sfere diferite.
Eroare logica, dar aici incercare de manipulare, actiune de diversiune dupa DEX-u meu personal :)

Pentruca:

1.Este mult mai grava tradarea tarii si inchinarea ei la vre-o noua poarta ptr un firman caci o vizita facuta pe blat condus la Moscova din Basarabia cu un avion pus la dispozitie de Voronin pute a asa ceva si daca Moscova a spus ca-l invita pe Geoana dupa ce sau daca castiga este la fel de grav dar este legat de primul lucru.
Este deasemeni important daca Chireac s-a jucat cu vorbele sau nu cand s-a referit la hotia adica la deturnarea de fonduri in buzunar propriu-mai grava, mai josnica decat aia facuta spre un partid(in opinia mea ).
Nu e declaratia mea este spusa unui ziarist bine informat intr-o discutie neoficiala cu seful ANI deci nu e ceva de neluat in seama oricat s-ar forta tonomatele sa sustina asta.
2. Este mult mai putin important si in cu totul alta sferea de aplicatie cele imputate lui Basescu din care unele sunt fleacuri, unele nu sunt certe, unele sunt iarasi incercari evidente de manipulare

ion adrian said...

PS. Dar felicitari in continuare ptr disiparea ampla si corecta a informatiei, caci dorind sa aflu cand a picat guvernul Boc am cautat la tine si nu pe google.

Bibliotecaru said...

@ Ion Adrian
Nu ştiu despre ce eroare logică vorbiţi, eu vorbeam despre faptul că acest tip de război decredibilizează pe toată lumea, nu are cum să folosească cuiva din sfera politică pentru că merge împotriva conceptului global de politică. PIERD TOŢI!

ion adrian said...

Nu te contrazic dar tu ai pus lupa pe discurs ca sa dovedesti ceva cu care suntem cu totii de acord.
Motivul tau este similar cu al meu numai ca eu recunosc caci nu am motive sa ma rusinez in conditiile romanesti date , adica eu doresc sa-i instruiesc pe tampitii din PDL , iar tu doresti acelasi lucru pentru cei din PSD care in plus sunt si ticalosi, tradatori de neam si de tara, infine cu loc rezervat de mine, dar nu am putere sa fac asta, in multe puscarii necesar a fi construite.

Bibliotecaru said...

@ Ion Adrian
Eu nu vreau să demonstrez nimic, nu fac decât să analizez tot felul de discursuri, tot felul de intenţii, şi observ că politica (nu numai politica de tip PD-L, dar şi aPNL şi a PSD şi a UDMR şi a PRM şi a PNG...) a ajuns un instrument de parvenire.

ion adrian said...

Ma faci sa plang sau sa rad.
Adica muncesti de cativa ani ca sa ajungi la concluzia asta care pentru multi de mult este o simpla premiza?

Bibliotecaru said...

Dacă dumneavoastră deja ştiţi că politica este un instrument al parvenirii, de ce promovaţi politica? Doriţi să ajutaţi personajele care ne stresează zi de zi să parvină?

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.