27 February 2009

Vizita primului-ministrul Emil Boc în judeţul Suceava


Declaraţii susţinute de premierul Emil Boc la firma Egger

Într-adevăr se vede iniţiativa privată şi aţi amenajat ad-hoc un podium din pal brut, un loc de unde să vorbim, un pupitru din pal brut sau laminat, asta înseamnă că sunteţi pregătiţi în orice moment să rezolvaţi problemele cu care ne confruntăm.
Acum, vizita noastră este legată şi de ceea ce se întâmplă în judeţul Suceava şi de ceea se ce întâmplă în general în România.


Guvernul are ca preocupare majoră susţinerea investiţiilor în această ţară, are ca preocupare majoră menţinerea şi crearea de noi locuri de muncă. Sincer, m-am bucurat să văd că aici, în codiţii de criză economică, un puternic grup economic, Egger, investeşte numai în acest an 53 de milioane de euro. Aceasta înseamnă că valoarea totală a investiţiei este în jur de 300 milioane, cu peste 500 de locuri de muncă. Acesta este un semn de responsabilitate şi din partea investitorilor şi statul român va rămâne cel puţin la acelaşi nivel de seriozitate, abordând cu maximă responsabilitate politica faţă de investitori, politica faţă de mediul de afaceri. În acest sens, avem la nivel guvernamental ca începând cu trimestrul doi al anului 2009 să nu mai impozităm profiturile investit tocmai pentru a susţine investiţiile, pentru a susţine şi menţine locurile de muncă.
De asemenea, anul acesta, Guvernul, prin proiectul de buget, a alocat cea mai mare sumă vreodată în România pentru susţinerea investiţiilor, că e vorba de infrastructură, că e vorba de infrastructura din transport , din mediu, sănătate, agricultură, educaţie sau toate celelalte domeniile.
De asemenea, dorim pe această cale să sprijinim şi mediul de afaceri prin susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii, prin posibilitatea de a da credite prin băncile, atât cele care au filiale în România, cât şi mai ales prin CEC şi Eximbank, care vor fi capitalizate şi de statul român, astfel încât mediul investiţional, chiar în condiţiile crizei economice, să beneficieze de un parteneriat cu Guvernul României în vederea realizării obiectivelor pe care le avem.
Este o realizare impresionantă ceea ce se observă astăzi aici. Grupul Egger nu numai că are 16 fabrici, are şi filiale în 6 ţări ale lumii, printre cele mai puternice filiale am înţeles că sunt cele din România, de aici de la Suceava, astfel încât pe de o parte le mulţumesc în numele Guvernului României pentru seriozitate şi pentru modul în care au înţeles să facă investiţii serioase în România. Îi asigur de sprijinul guvernamental în limita condiţiilor legale pe care le avem la dispoziţie.
Sunt sigur că preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Flutur, în colaborare cu autorităţile locale va oferi în continuare sprijinul logistic pentru utilităţi astfel încât această investiţie să beneficieze de sprijinul local şi, în măsura posibilităţilor, şi guvernul naţional se va implica în susţinerea unor asemenea demersuri. Mi-a plăcut foarte mult logo-ul pe care l-aţi avut, „More from wood”, eu zic „More from egger in Suceava, in Romania”. Succes şi numai bine!

Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa

Data: 26.02.2009

(sursa: http://www.guv.ro)



Declaraţiile primului-ministru Emil Boc după vizitarea societăţii Egger din Radăuţi, Suceava


Vizita primului ministru Emil Boc la societatea Egger


Declaraţii susţinute de premierul Emil Boc la firma Egger

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.