13 February 2009

Primul-ministru a vizitat astăzi Fabrica de telefoane mobile Nokia




Sunt aici întrucât Guvernul are, în acest moment, ca preocupare majoră menţinerea locurilor de muncă în România, crearea de noi locuri de muncă şi, evident, realizarea de investiţii pentru ca aceste locuri de muncă să fie menţinute şi create, acolo unde este posibil.

La Cluj, la Nokia – şi eu nu vorbesc în numele Nokia, vorbesc în general – lucrurile sunt sub control. Din punctul nostru de vedere suntem aici pentru a prezenta proiectele care pot ajuta în continuare Nokia să-şi păstreze locurile de muncă şi să-şi dezvolte în continuare investiţia. În acest sens, prin proiectul de buget, am prevăzut 375 de milioane de euro pentru finalizarea tronsonului de autostradă Câmpia Turzii – Gilău, de 42 de kilometri, care va fi gata anul acesta şi, de asemenea, în aceşti bani avem 37,5 milioane euro alocaţi pentru finalizarea centurii ocolitoare Vâlcele-Apahida, al doilea obiectiv important care va ajuta inclusiv Nokia. În al treilea rând, suntem aici şi cu preşedintele Consiliului Judeţean şi am discutat cu ministrul Transporturilor problema extinderii pistei aeroportului din Cluj, iar în acest moment se fac toate analizele tehnice pentru corelarea extinderii pistei cu nodul centurii ocolitoare Vâlcele-Apahida.
În al patrulea rând, am finalizat traseul autostrăzii rapide Gilău-Jucu, care va fi finanţată, de asemenea, de către Guvernul României, astfel încât angajamentele locale şi naţionale existente să fie îndeplinite.

Mai sunt câteva aspecte locale, care ţin de modul în care linia ferată este traversată pentru a ajunge la obiectivul Nokia, sunt lucruri care vor fi corectate cu autostrada urbană Jucu-Gilău.

Pe scurt, deci, Guvernul central şi local îşi menţine angajamentele şi le onorează. Doreşte să ajute orice investitor din România, inclusiv Nokia, pentru ca locurile de muncă să fie păstrate, iar investiţiile să meargă mai departe. Am fost săptămâna trecută la Dacia – Piteşti, am luat setul de probleme de acolo şi miercuri, în şedinţa de guvern, vom adopta o ordonanţă de urgenţă prin care vom reglementa cele discutate la Dacia-Piteşti, astfel încât Guvernul să fie partenerul mediului de afaceri, să fie partenerul oamenilor în sensul menţinerii locurilor de muncă.

Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa

Data: 13.02.2009



(sursa: http://www.gov.ro)

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.