02 December 2008

Politicienii repetă obsesiv că ştiu realitatea profundă


Eu nu cred că actuala clasă politică cunoaşte realitatea profundă, pentru simplu motiv că sursa de informare este povestită şi politicienii nu trec ei însuşi prin întâmplări traumatizante. Ar trebui, cu statutul de experienţă, să încerce acest mod de interacţiune cu instituţiile statului român. Iată o relatare a postului Realitatea TV.
The image “http://www.realitatea.net/media/image/200812/w480/image_122819586660691000_1.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Isterie azi-noapte în la Casa de Pensii din Craiova. Aproape 2.000 de pensionari s-au îmbrâncit, aproape s-au călcat în picioare pentru un bilet de tratament. Înghesuială este acum şi la alte Case de Pensii din ţară, precum la Iaşi sau la Bacău. Oamenii au venit să îşi depună dosarele pentru biletele de anul viitor.

Ghişeele s-au deschis de la miezul nopţii, însă pensionarii din Craiova s-au asezat la coada încă de ieri dimineaţă. Imediat după ce porţile s-au deschis, peste 2.000 de pensionari s-au bulucit la uşă. Unora li s-a făcut rău.

Angajaţii Casei de Pensii Dolj spun că vor lucra până vor termina de înregistrat toate cererile.

Şi la Iaşi aproximativ 200 de pensionari s-au aşezat la coadă cu mult înainte ca ghişeele să se deschidă. Pentru a le uşura aşteptarea până la miezul nopţii, atât angajaţii Casei Judeţene de pensii cât şi Jandarmii le-au dat oamenilor ceai cald.

"Avem 12 ghişee şi 29 de persoane care sunt aici pt a primi cererile de bilete de tratament. Fiecare persoana poate să depună până la patru cererei", a declarat Adriana Grecu, diresctor executiv Casa de Pensii Iaşi.

Preţul unui bilet de tratament este echivalentul a jumătate din pensie. Biletele se dau în ordinea sosirii dosarelor.

Isterie la Casa de Pensii Bacău unde la această oră aproape 1.500 de oameni se calcă in picioare pentru un bilet la tratament. Pensionarii au stat la cozi interminabile, în frig, toată noaptea ca să aştepte deschiderea ghişeelor in această dimineaţă.

Forţele de ordine fac cu greu faţă îmbulzelii de la faţa locului.


No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.