21 December 2008

Încrâncenarea politică de astăzi produce efecte zilei de ieri


Politica se duce astăzi numai în jurul înjurării vecinului de Parlament. Clasa noastră politică a ajuns la un asemenea grad de specializare în înjurături de calitate superioară, încât populaţia a început să reacţioneze asemeni câinilor de luptă, nu mai suportă prezenţa "adversarilor" politici. Adesea cetăţenii uită că ei nu pot fi adversarii politici ai altor cetăţeni, dar mai ales uită că ar trebui să fie uniţi pentru ca politicienii adevăraţi să nu le încalce drepturile, năzuinţele, visele, istoria...
Iată ştirea aberaţiilor sociale care se produc astăzi (urmăriţi reacţia SPP, absolut neprofesionistă după părerea mea de nespecialist, care, acoperindu-şi capul, practic nu pot vedea ce se întâmplă şi pun în pericol viaţa celui apărat... noroc că nu a fost ceva mai grav):

Ion Iliescu a fost atacat cu monede şi huiduit la comemorarea eroilor Revoluţiei

Ceremonia de comemorare a eroilor Revoluţiei nu a fost lipsită de incidente. Ion Iliescu a fost atacat cu monede de revoluţionari, împins în îmbulzeala creată şi huiduit. A fost nevoie de intervenţia SPP-iştilor pentru ca fostul preşedinte al României să scape de furia revoluţionarilor.






Incidentul a avut loc în această dimineaţă în Cimitirul Eroilor. Mai mulţi revoluţionari nu au fost de acord ca Ion Iliescu să ţină un discurs cu ocazia manifestărilor din cimitir.

Aceştia au aruncat cu monede în Ion Iliescu. Mai mult, au vrut să arunce şi cu ouă stricate.

Cei prezenţi l-au numit pe Iliescu "masacrator" şi au susţinut că monedele au reprezentat cei 30 de arginţi care se aruncă trădătorului.

http://www.realitatea.net/media/image/200812/w480/image_122985449380749800_2.jpg

Ion Iliescu a fost huiduit şi lovit cu ouă în Piaţa Revoluţiei.
Ion Iliescu a fost, din nou, protagonistul unor scene violente la festivităţile prilejuite de aniversarea a 19 ani de la Revoluţie. Fostul preşedinte al Românie a fost huiduit şi agresat verbal de către un bărbat de 78 de ani. Mai mult, acesta a aruncat cu ouă în Iliescu. Bătrânul a fost imobilizat imediat de ofiţerii SPP şi a fost reţinut de poliţie. La câteva ore după incidentul din Piaţa Revoluţiei, fostul preşedinte a fost huiduit şi la manifestările din faţa Televiziunii Române.

Un bătrân a încercat să se apropie de fostul preşedinte al României şi pentru că nu a reuşit a început să-l înjure şi să arunce cu ouă în el. A fost înlăturat ulterior de poliţie şi jandarmi.

"Nu scapă el, bolşevicul Iliescu, care mi-a omorât copiii. 17 ani am făcut la Aiud şi părinţii i-a împuşcat la canal. Este o ruşine naţională" a strigat bătrânul către camerele de vederi.

Ion Iliescu a declarat pentru Realitatea TV că ultimele incidentele nu sunt decât actele unor dezaxaţi. "E ura tâmpită a unor oameni lipsiţi de cultură, lipsiţi de moralitate elementară şi de respect", a declarat Ion Iliescu.

Persoana care l-a agresat luni pe Ion Iliescu a fost audiată de poliţiştii Secţiei 1 şi poate fi cercetată penal numai dacă fostul preşedinte depune plângere la poliţie, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan. Conform aceleiaşi surse, Constantin Georgescu, bărbatul de 78 de ani care l-a agresat verbal pe Ion Iliescu, va fi amendat cu 200 de lei pentru tulburarea ordinii publice.

SPP-ul îi recomandase lui Ion Iliescu să nu participe astăzi, la evenimentele dedicate Revoluţiei din 1989, tocmai din cauză că ar fi putut fi ţinta unor atacuri, însă demnitarul nu a dorit să ţină cont de acest sfat, au declarat, pentru NewsIn, surse din Serviciul de Protecţie şi Pază.

Sursa: Realitatea.net, http://www.realitatea.net

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.