05 December 2008

Declaraţie de presă Călin Popescu-Tăriceanu, la finalul BPC al PNL din 4 decembrie


Braila- Galati, 5 noiembrie 2008
Călin Popescu-Tăriceanu: În final, Biroul Politic Central al PNL a luat decizia să mandateze delegaţia PNL să prezinte un punct de vedere care este axat pe următoarele elemente: PNL vrea să respecte mandatul încredinţat de alegători, un mandat bazat pe realizările din perioada 2004 - 2008, bazat pe principiile fundamentale liberale, bazat pe ceea ce astăzi reprezintă obligaţia majoră a oricărui partid responsabil - un plan de măsuri articulat pentru a preveni efectele crizei economice globale în România, plan pe care PNL l-a adoptat deja şi l-a pus în practică, de creştere economică şi de creare de noi locuri de muncă.

Pentru ca acest proiect important, aceste principii să se regăsească în viitoarea guvernare, PNL are nevoie de o garanţie solidă că va putea să aibă un rol hotărâtor în aplicarea acestor elemente, în respectarea acestor principii în care alegătorii noştri să se regăsească. Altfel, sigur că există soluţia care este foarte onorabilă de a reprezenta toate aceste lucruri de pe postura de partid de opoziţie.

Acesta este mandatul asupra căruia s-a votat în mod lipsit de orice echivoc, a fost unanimitate pentru a se da mandat în acest sens. Mă bucură că, iată, noi dovedim că, spre deosebire de alte partide care nu au făcut decât să discute în aceste zile la cârciumi şi în alte părţi despre alianţe, poziţii, posturi guvernamentale, ministeriale, s.a.m.d., PNL dovedeşte responsabilitate încă o dată, îşi respectă linia de conduită care l-a consacrat ca un partid responsabil, care trebuie să ţină cont de realităţile politice, dar, în acelaşi timp, înţelege că are un mandat foarte limpede, foarte actual de la electoral şi pe care doreşte să şi-l ducă la îndeplinire.

Dacă aveţi întrebări...

Jurnalist: La ce garanţii vă referiţi?

Călin Popescu-Tăriceanu: Toate garanţiile care ne dau posibilitatea să ne punem în aplicare acest program de care v-am vorbit şi principiile fundamentale liberale care sunt: statul de drept, justiţie independentă, respectarea drepturilor şi libertăţilor individuale, economie de piaţă. Vă pot spune că sunt şi condiţii nenegociabile, cum ar fi, de exemplu, cota unică de impozitare sau alte lucruri care ţin de fundamentele unei ţări cu adevărat democratice şi libere.

Jurnalist: Discursul şefului statului nu v-a creat senzaţia unui Guvern PDL-PSD?

Călin Popescu-Tăriceanu: Din păcate, nu am urmărit-o, am fost în acel moment în şedinţa BPC.

Jurnalist: Aţi vorbit în aceste zile cu preşedintele Traian Băsescu?

Călin Popescu-Tăriceanu: Nu am vorbit în aceste zile cu preşedintele, urmează să vorbim mâine, la Cotroceni, într-un cadru oficial.

Jurnalist: Democrat-liberalii v-au mai făcut în seara asta o invitaţie de a merge alături de ei în Executiv. Cum le răspundeţi?

Călin Popescu-Tăriceanu: PNL va negocia cu toate partidele care sunt în Parlament, nu avem opţiuni predeterminate în acest moment şi avem o bază foarte solidă de discuţii, la care m-am referit înainte. Trebuie să existe o compatibilitate între obictivele pe care noi ni le-am propus şi eventualii parteneri. În măsura în care această compatibilitate se va realiza, vom putea să mergem mai înainte. În momentul acesta e prematur să declar alte lucruri.

(sursa: http://www.pnl.ro)

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.