10 October 2008

O şuetă la guvern


Uneori surâd când văd că cei care fac textul comunicatelor venite de la guvern consideră că suntem nişte persoane naive care nu putem citi printre rânduri. Este totuşi interesant cum sunt aduse din condei aceste comunicate astfel încât să fie în coadă de peşte.

Întâlnire consultativă a Primului-ministru Călin Popescu-Tăriceanu cu reprezentanţii confederaţiilor sindicale

Întâlnirea dintre reprezentanţii Guvernului şi cei ai confederaţiilor sindicale a început la Palatul Victoria, în prezenţa primului-ministru Călin Popescu-Tăriceanu.

La întâlnire mai participă ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, ministrul Educaţiei, Anton Anton, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, secretarul general al Guvernului, Gabriel Berca, secretari de stat şi reprezentanţi ai Ministerului Economiei şi Finanţelor şi Ministerului Internelor şi Reformei Administrative.

Şeful Executivului a precizat că întâlnirea cu reprezentanţii confederaţiilor sindicale nu reprezintă negocieri salariale, ci o consultare privind evoluţia salariilor. „Este o discuţie serioasă şi responsabilă, pe un subiect care ne preocupă şi pe noi şi pe dumneavoastră şi la care trebuie să găsim o soluţie de perspectivă, nu de moment”, a arătat primul-ministru.

Premierul a afirmat că are toată disponibilitatea pentru consultări legate de creşterea nivelului de trai, implicit a salariilor, însă toate acestea trebuie aşezate pe o bază economică. „La Parlament este un moment în care presiunea electorală se face prea tare simţită şi, din acest motiv, deciziile nu sunt bine cumpănite. Riscăm să ajungem în situaţia în care se generează aşteptări foarte ridicate, fără să ne gândim dacă aceste promisiuni pot fi acoperite”, a precizat şeful Executivului.

Premierul a arătat că trebuie avută în vedere conjunctura economică generală. „Deşi România are o performanţă economică foarte bună, nu putem să fim indiferenţi la ceea ce se întâmplă pe plan internaţional”, a spus primul-ministru.


Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa

Data: 10.10.2008

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.