16 September 2008

Şi noi, dar justificat


La început a fost următoarea ştire care a umplut media românească.

Agenţia Naţională de Integritate cere confiscarea averii medicului Şerban Brădişteanu Luni, 15 Septembrie 2008 16:17

Şef de secţie la spitalul de urgenţă Floreasca şi fost senator PSD, a fost trimis în judecată de procurorii DNA anul trecut. El este acuzat că ar fi primit mită aproape 4 milioane de euro de la o firmă ce distribuia produse medicale, căreia i-a favorizat participarea la licitaţii.

Reporter: Agenţia Naţională de Intergitate a cerut instanţei confiscarea sumei de aproximativ 4 milioane de euro. Medicul Şerban Alexandru Brădişteanu, ar fi obţinut aceşti bani în perioada 2000-2004 în care a deţinut funcţia de senator în Parlamentul României. De asemenea, ANI a mai constatat şi existenţa unui conflict de interese în ceea ce priveşte achiziţionarea unor echipamente medicale. În acest caz, Brădişteanu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Medicul Brădişteanu este judecat deja pentru că ar fi primit o mită de jumătate de milion de dolari şi o alta, în mai multe tranşe, de trei milioane şi jumătate de euro. În schimb, Brădişteanu este acuzat că ar fi facilitat companiei câştigarea unei licitaţii pentru echiparea spitalelor din penitenciare. Procurorii anticorupţie au constatat faptul că fostul senator PSD Şerban Brădişteanu a cheltuit, în doi ani, peste 700.000 de franci elveţieni pe haine, ceasuri, bijuterii, sejururi în ţări exotice şi cazări la hoteluri de lux. De exemplu, Brădişteanu a cheltuit 27 de mii de franci elveţieni într-o singură vizită la un magazin de ceasuri şi bijuterii din Singapore. Medicul a mai cheltuit, tot pe ceasuri şi bijuterii, alţi 3.300 de euro într-un magazin din Rio de Janeiro. În New York, medicul a vizitat magazinele Prada şi Gucci, unde a cheltuit aproape zece mii de dolari. În Viena, medicul a mai lăsat alţi 2.000 de euro la un magazin de haine.

(Prin Monitoring Media: Radio Europa FM, Ora: 13:00)
Transcript preluat de pe www.monitoring.ro


Recunosc, nu ştiu cine este acest domn doctor şi ce anume a făcut el pentru politica românească sau pentru statul român. Probabil că a făcut ceva din moment ce se vorbeşte de licitaţii. A trebuit deci să-i caut o scurtă prezentare, şi am găsit-o cum era de aşteptat, undeva pe site-ul dedicat Parlamentului României:
Sinteza activităţi parlamentare în legislatura 2000-2004

SENATOR
ales senator în circumscriptia electorala nr.40 VÂLCEA

Formatiunea politica:
PDSRPartidul Democraţiei Sociale din România - până în iun. 2001
PSDPartidul Social Democrat - din iun. 2001

Grupul parlamentar:
Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat

Comisii permanente
Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii (din iun. 2004)
Comisia pentru sănătate, ecologie şi sport (până în iun. 2004)

Delegatii ale Parlamentului României la organizatii parlamentare internationale:
Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei
membru

Grupuri de prietenie cu Parlamentele altor state:
Grupul parlamentar de prietenie cu Bolivia
Secretar
Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Federală Germania

Activitatea parlamentara în cifre:
Luări de cuvânt în plen: 1
Propuneri legislative initiate: 4

Poate nu aş fi scris nimic dacă nu-l ascultam astăzi pe Mircea Badea ţinând o lungă pledoarie relativă la faptul că acest doctor este Dumnezeu pe Pământ pentru că salvează vieţii şi că este oarecum justificat dacă a furat şi el acolo, un 4 milioane de euro, ca să nu stea în sărăcie. Îl ascultam pe Mircea Badea şi nu-mi credeam urechilor. Poate că bunul doctor nu era tocmai exemplul de corupţie pe care îl aşteptam cu toţii, dar nici să spui fraze care încep cu "tocmai pe ăsta l-aţi găsit?" nu mi se pare OK.
(http://www.antena1.ro/index.php?page=webcast&id=29862&type=show&item=10).
Am încercat să caut un CV profesional să văd dacă domnul ex-senator Şerban Brădişteanu este chiar aşa, Dumnezeu pe pământ. Fără să vreau am ajuns la o ştire un pic mai veche:

01.10.2003
Oftalmologii cer demiterea lui Bradisteanu
Membrii Societatii Romane de Oftalmologie cer autoritatilor statului demiterea doctorului Serban Bradisteanu din functia de presedinte al Comisiei Nationale de Transplant.
Oftalmologii, reuniti la Sinaia cu ocazia congresului anual, si-au motivat cererea prin faptul ca, interzicand transplantul de cornee, Serban Bradisteanu a condamnat mii de pacienti la orbire.
Intr-un comunicat de presa, conducerea Societatii Romane de Oftalmologie precizeaza ca in urma acestei interdictii, care dureaza de trei ani de zile, Romania este singura tara europeana in care nu se efectueaza transplant de cornee.
TVR – Corina Fontu (http://www.muresinfo.ro)


Parcă nu mi-a revenit în faţa ochilor acea imagine a lui Dumnezeu pe pământ. Ba aş putea spune că încep să dau crezare şi următoarei ştiri:

Scandal la ANI. Incidente si diferite interventii

image
Agentia Nationala de Integritate (ANI) a comunicat saptamana trecuta medicului Serban Bradisteanu prin reprezentantul sau, avocatul Daniel Caraman, sa se prezinte la ANI pentru a lua la cunostinta de documentele din dosarul intocmit de catre inspectorii de integritate.

Pentru Serban Bradisteanu s-a prezentat avocata Alice Draghici, membru al Consiliului National de Integritate, care a cerut inspectorilor sa opreasca procedura de verificare declansata in cazul medicului Serban Bradisteanu.

Nicu Marcu, presedintele Consiliului National de Integritate: "Am fost informat despre discutia cu doamna Alice Draghici. Am cerut o informare scrisa, ca sa nu vorbim pe vorbe si a ramas ca vor lamuri acest aspect intr-o sedinta, dupa intoarcea mea la Bucuresti."

Catalin Macovei, presedintele Agentiei Nationale de Integritate: "Este un incident extrem de grav, de o gravitate fara precedent as spune. Am sesizat deocamdata verbal Consiliul National de Integritate (CNI) in acest sens, o voi face si in scris si astept sa se ia masuri."
(http://www.juridice.ro)

Sunt un biet om, nici nu ştiu dacă un medic poate fi acuzat de asemenea lucruri are o scuză în faptul că este medic sau o agravantă.

2 comments:

Anonymous said...

Esti un prost! Cum poti sa scrii asa ceva? Tu ai idee ma, imbecilule, ca Bradisteanu a luat parte la primul transplant de cord din Romania? Din acest punct de vedere urasc internetul - toti nevenitii isi lasa dejectiile gandirii pe-aici si nimeni nu ii controleaza. Iti doresc sa ai nevoie si tu de serviciile doctorului! Hai sictir, boule!

Bibliotecaru said...

Stimate domn,
(după limbaj deduc că sunteţi un domn şi nu o doamnă)
Mai întâi aş vrea să vă mulţumesc că aţi comentat pe acest blog.

Apoi aş vrea să vă semnalez că nu am făcut decât să citez ceea ce au spus alţii. Eu nu am contestat, nici un moment, că domnul doctor ar fi un medic foarte bun, am spus doar că nu ştiu despre el nimic şi, în concluzie, nu am nici un fel de părere formată, nici bună, nici proastă.

Ceea ce am spus a fost legat strict de "tăieturile" din presă.
Aceste tăieturi, şi nu eu, spun despre doctorul Brădişteanu că a avut foloase necuvenite în calitate de senator şi a blocat transplantul de cornee.

Dumneavoastră ce aţi fi vrut? Aţi fi dorit să ignor aceste ştiri de frică că vine un comentator anonim şi-mi va spune "Hai sictir, boule!", imediat după un blestem de boală?

Un gest de normalitate ar fi fost să vă expuneţi părerea, contrară cu a mea, eventual să aduceţi argumente, să postaţi link-uri...

Dacă nu vă place normalitatea şi doriţi reacţii de tipul "Hai sictir, boule!", eu le accept şi pe acestea, dar cu siguranţă că ceea ce aţi spus mai sus nu este deloc în favoarea domnului pe care îl apăraţi.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.